in , ,

(video) Puţini sunt familiari cu el. Acum 50 de ani în urmă a fost lansat Lamborghini Jarama GT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Anul 2020 marchează cea de-a 50-a aniversare a modelului Lamborghini Jarama GT, prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva în martie 1970. Puţină lume cunoaşte de fapt despre acest model şi acest nume, astfel încât italienii au decis să ne prezinte într-un scurt rezumat ce reprezintă.

Jarama, al cărui nume provine dintr-o zonă situată la nord de Madrid, renumită pentru reproducerea taurilor de luptă, a fost cea mai recentă evoluție a conceptului de grand touring sedan (2+2 locuri) al companiei, cu un motor montat frontal, cu 12 cilindri şi volum de 4.0 litri. Dezvoltat tehnic pe baza modelelor anterioare 400 GT și Islero, a menținut același aspect mecanic, dar a prezentat o siluetă proiectată de Marcello Gandini pentru Carrozzeria Bertone, mult mai în concordanță cu tendințele stilistice din anii ’70, folosind linii întinse și unghiulare.

Șasiul a fost reînnoit, cu un sistem de frânare cu patru discuri mari, dintre care cele din față au fost ventilate; lățimea ecartamentului o are mărită cu 10 cm (până la 1.490 mm), iar roțile din magneziu Campagnolo îi măsoară 15 inci, toate acestea pentru a intra în noul deceniu într-o manieră potrivită unui Lamborghini sportiv.

Motorul său, propulsat de șase carburatoare double-body Weber 40 DCOE, a fost un Lamborghini V12, bine dovedit, cu arbori cu came dubli per banc de cilindri, capabil să livreze 350 CP pentru o viteză maximă de 260 km/h.

Caroseria unităților pre-serie a fost asamblată de Carrozzeria Marazzi de la Caronno Pertusella (Varese), care tocmai terminase producția lui Islero, în timp ce modelele de serie vor fi produse în fabrica Carrozzeria Bertone din Grugliasco (Torino). Ultimele 100 de unități Jarama produse, în 1972, au fost hibride în acest sens, cu panouri de caroserie produse de Bertone și asamblate la Marazzi.

Interiorul maşinii era unul foarte luxos la acea vreme, cu tapițerie din piele, aer condiționat și un habitaclu confortabil pentru o mașină sport, plus un portbagaj spațios.

Producția lui Jarama, după Salonul Auto de la Geneva din 1972, a fost extinsă cu versiunea Jarama GTS cu 365 CP, care se mai deosebea printr-o priză de aer transversală pe capotă și două prize de aer în spatele arcurilor roților din față. În interior, a prezentat un tablou de bord reproiectat cu instrumente noi și o formă diferită a scaunelor frontale pentru a îmbunătăți spațiul din spate. De asemenea, diferite îi erau jantele din aliaj: mai puțin elaborate și fără piulița centrală unică.

Jarama este un model important în istoria Lamborghini, nu numai pentru frumusețea sa – care nu și-a pierdut farmecul în ultimii 50 de ani – ci pentru că a fost ultimul grand tourer cu motor frontal oferit de companie. De atunci, cu excepția modelelor LM 002 și Urus, mașinile Lamborghini au un motor poziţionat central, în spaţiul dintre osii.

Lamborghini a făcut modelul Jarama în doar 328 de exemplare: 176 de Jarama GT între anii 1970-1973 şi 152 de Jarama GTS între 1972-1976.

GALERIE FOTO: