(video) Record de viteză în Moldova? Un șofer s-a filmat cu 298 km/h pe traseul M2

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În acest an calendaristic, INSP a prins mai mulți vitezomani pe traseul M2, cel care va face parte din centura orașului Chișinău și leagă localitățile Dumbrava de Ialoveni. Pe canalele IGP, din informațiile făcute publice, am văzut că radarele au surprins depășirea vitezei cu maximum 180 km/h. Dar se pare că în una din zile, pe acest drum, nu a fost niciun echipaj de patrulare.

Un șofer s-a filmat cum se deplasează cu practic 300 de km/h, ceea ce ar fi, cel mai probabil, un record absolut de viteză maximă înregistrat (cu probă) pe vreun drum din țara noastră. Acesta și-a făcut de cap la volanul unui BMW M5 E60, înmatriculat la momentul contravenției în regiunea din stânga Nistrului. Încălcările grave afișate public le-a numit drept ”tribut” adus automobilului cu motor V10, care este capabil de 305 km/h.

Când exact a fost comisă încălcarea nu se cunoaște. De asemenea, urmează să vedem dacă INSP se va autosesiza pe marginea acestui caz. Până atunci, amintim că radarele TruCAM pot înregistra o viteză de până la 322 km/h.

În ciuda acestei viteze excesive, sancțiunea este una nesemnificativă conform celor mai recente modificări.

Depășirea vitezei de circulație stabilită pe sectorul respectiv de drum cum mai mult de 80 km/oră se sancționează cu amendă de la 3750 la 5000 lei şi cu suspendarea exercitării dreptului special de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 60 la 90 de zile.

Iar pentru condus agresiv se poate oferi: 1500-2000 lei și cinci puncte de penalizare sau muncă neremunerată în folosul comunității (20-40 ore) sau arest contravențional (3-15 zile), în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Cmentariile sunt închise