(video) Record mondial Guinness. Consumul înregistrat de o Toyota Prius care a traversat SUA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În 1997, Toyota Prius a devenit primul automobil hibrid produs în serie din industria auto mondială. A cincea generație Prius a fost pusă în vânzare de aproape doi ani, iar acum a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a demonstrat cel mai mic consum de combustibil printre mașinile de producție. Cu toate acestea, această realizare este inclusă în lista recordurilor cu o anumită rezervă.

Călătoria organizată în acest sens a avut loc la sfârșitul lunii mai în SUA, însă rezultatele s-au anunțat abia acum. Startul a fost de la primăria din Los Angeles și s-a încheiat la primăria din New York. Deci, în esență, a fost o deplasare prin țară de la vest la est, pe ruta sudică, pe o distanță de 5168,7 kilometri.

Iată cum este înregistrat acest record în cartea Guinness World Records: „Lowest fuel consumption driving across the USA from coast to coast (hybrid car).”

Toyota Prius record

S-a utilizat un Prius cu tracțiune față, în versiune de echipare medie, cu motorizare pe bază de benzinar de 2.0 litri (197 CP). Altitudinea maximă la care a urcat a fost de 2100 metri deasupra nivelului mării. Iar în deșertul Mojave s-a expus la o căldură de 40 de grade.

Rezultatul a fost un consum de combustibil de 2,525 litri/100 km (93,158 mile cu un galon de benzină. Pentru comparație, consumul mixt declarat de producător este de 4.13 litri/100 km (57 de mile per galon), conform ciclului de măsurare EPA. Un galon american este echivalentul a 3,785 litri.

Wayne Gerdes, bărbatul care s-a aflat la volan, a fost bucuros să împărtășească niște ”secrete ale succesului”. De exemplu, pentru o economie maximă, e necesar întotdeauna de pornit din loc încet și uniform. Iar la frânare trebuie de folosit la maximum inerția mașinii în locul utilizării mecanismelor de frânare.

De asemenea, foarte important este de planificat din timp și în detaliu traseul ce urmează a fi parcurs, iar în cazul unor schimbări neprevăzute să existe o readaptare rapidă la noua stare a lucrurilor.

Toyota Prius record

Vezi și: (video) AutoBlog.MD: Prima întâlnire cu noul Toyota Prius la Chicago Auto Show

Cmentariile sunt închise