(video) Record! Un italian s-a deplasat cu 245 de km/h printr-un tunel rutier, fiind la “volanul” unui avion sportiv

Pilotul italian și membrul echipei Red Bull Dario Costa (41 de ani) a stabilit acum câteva zile un Record Mondial Guinness prin primul zbor realizat printr-un tunel rutier. Controlând manşa unui Zivko Edge 540 V2 şi decolând dintr-un alt tunel, viteza medie a aeronavei în timpul zborului a fost de 245 km/h!

Pentru această performanță a fost aleasă una dintre autostrăzile turcești, una pe care mai multe tuneluri la rând sunt amplasate secvențial pe o linie relativ dreaptă. Pentru a-şi lua o viteză suficientă pentru a zbura prin unul pilotul a trebuit să pornească din altul. În același timp, după cum a spus însuși Costa, secțiunea în aer liber de 360 ​​de metri dintre tuneluri reprezenta cel mai mare pericol din cauza rafalelor de vânt lateral.

Iar în timp ce se deplasa prin tunel, pilotul a fost nevoit să facă corectări de direcţie literalmente milimetrice. A fost necesar de reacționat la schimbările situației în cel mult 250 de milisecunde, deoarece avionul se deplasa într-un spațiu foarte restrâns. Distanța dintre marginea fiecărei aripi și peretele de beton al tunelului nu a depășit 4 metri, iar dintre corpul avionului şi carosabil – 1.6 metri!

După ce a părăsit tunelul, după 43.44 secunde de zbor, Dario a făcut un cerc peste autostradă și a avut o reacție foarte emoțională, asta după ce mai mult de un an de zile s-a pregătit pentru a face asta.

În total, avionul a zburat 2.26 kilometri de la punctul de decolare până la ieșirea din cel de-al doilea tunel. Drept rezultat Costa a devenit deținătorul recordului la categoria “Cel mai lung tunel traversat de un avion” – lungimea acestei secțiuni a fost de 1.730 metri.

Printre alte realizări extreme, notabile în cadrul acestui record, se numără: primul zbor din lume prin două tuneluri la rând, prima decolare din lume a unei aeronave într-un tunel și cel mai lung zbor sub suprafață dură (obstacol solid).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/