TOYOTA GAZOO Racing este gata să-şi apere titlul de la Le Mans! Va porni din pole position şi în acest an

A 87-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Le Mans va începe în după amiaza zilei de 15 iunie şi se va încheia în aceeaşi perioadă a zilei de 16 iunie. Acest maraton este şi ultima competiţie din sezonul actual 2018–19 FIA World Endurance Championship.

Chiar dacă acum câteva ore a fost implicată într-un accident cu una dintre maşini, echipa TOYOTA GAZOO Racing va porni din pole position (a doua maşină de pe locul secund) şi va încerca să-şi apere titlul cucerit pentru prima dată în 2018.

Un tur de 13,626 km a fost parcurs într-un timp de 3:15.497 minute, fapt care i-a asigurat echipajului #7 prima poziţie pe grila de start.

Chiar dacă rivali precum Porsche sau Audi nu mai participă deja în categoria de vârf LMP1, în acest an Toyota va avea alţii, precum: elveţienii de la Rebellion Racing, austriecii de la ByKolles Racing Team, americanii de la DragonSpeed şi ruşii de la SMP Racing. Cu TOYOTA GAZOO Racing inclusă, numărul total de echipe care vor lupta pentru titlu în LMP1 şi marele titlu se limitează la cinci, dintre care doar trei vor avea pe traseu câte două maşini.

Echipele celor de la Toyota vor fi formate din: #7 TS050 HYBRID (Mike Conway, Kamui Kobayashi şi José María López) şi #8 TS050 HYBRID (Fernando Alonso, Sébastien Buemi şi Kazuki Nakajima). Alte nume cunoscute care vor concura de partea rivalilor sunt: Neel Jani, Bruno Senna (nepotul lui Ayrton Senna), Stoffel Vandoorne sau Sergey Sirotkin!

Toyota participă la Le Mans din 2012 cu un prototip hibrid, iar cea mai recentă maşină – TS050 HYBRID – livrează cei 1.000 de CP, generaţi de câte un motor electric pe fiecare osie şi un V6 de 2.4 litri, către toate cele patru roţi. Deoarece potrivit noilor reguli cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2019 este parte a aceluiaşi sezon ca ediţia din 2018, nu au fost permise schimbări majore ale maşinii, însă tuning fin şi diverse setup-uri au fost aplicate pe toată durata sezonului.

Ambele maşini ale echipei TOYOTA GAZOO Racing vor fi urmate de alte 60 de maşini împărţite în patru categorii: şase în LMP1, 20 în LMP2 (aici se numără şi echipa actorului Jackie Chan), 17 în LMGTE Pro şi 17 în LMGTE Am.

În particular, echipele şi maşinile care au reuşit să se califice pentru a porni primele în categoriile lor sunt: francezii de la TDS Racing cu un Oreca 07-Gibson în LMP2, echipa de uzină Aston Martin Racing cu un Aston Martin Vantage AMR în LMGTE Pro şi germanii de la Dempsey-Proton Racing cu un Porsche 911 RSR în LMGTE Am.

Le dorim tuturor succes! (detalii pentru cei care doresc să urmărească cursa online)

Iată cele mai interesante momente din calificări:

Cmentariile sunt închise