(video) Renault anunţă detalii despre Trafic Combi şi SpaceClass facelift

Renault prezintă în detalii al doilea facelift pe care l-a anunţat pentru modelul Trafic, după o avanpremieră efectuată în noiembrie 2020. Gama este formată deocamdată din două modele: Combi pentru transportul de persoane și SpaceClass pentru transportul clienților VIP.

https://www.youtube.com/watch?v=0sjTDG2i55U
https://www.youtube.com/watch?v=QGWKh6FDXLs

Caracteristici cheie:

Design exterior:

  • Noile Trafic Combi și SpaceClass se remarcă prin calandrul și capota motor care au fost restilizate, conferind astfel un aspect mai impunător caroseriei. În același timp, designul câștigă în finețe cu amortizoare mai discrete și în expresivitate cu noile faruri full LED, unite printr-o linie cromată. Semnătura luminoasă în formă de C (C-Shape) este actualizată.
  • Noul Trafic Combi este lansat într-o nuanță nouă și strălucitoare, Carmine Red. Pentru a mulțumi toți clienții, alte șase culori sunt disponibile în noua gamă Trafic Combi: White Glacier, Midnight Black, Highland Gray, Urban Grey, Comet Grey și Magma Red. Pentru mai mult rafinament, New SpaceClass este disponibil în patru nuanțe metalice: Midnight Black, Highland Gray, Comet Grey și Carmine Red.
  • Noul Renault Trafic, în versiunile sale Combi și SpaceClass, încorporează noi jante din aliaj de 17 inci, cu aspect diamantat pentru SpaceClass.
  • Pentru mai multă armonie, oglinzile electrice și protecțiile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei. Inserțiile cromate din jurul farurilor de ceață completează aspectul elegant.

Design interior, spaţiu şi multimedia:

  • Interiorul a fost complet reproiectat. Are cea mai bună înălțime din segment – 935 mm. Capacitatea de stocare a cabinei este de până la 86 de litri și a fost optimizată cu o distribuție mai bună. Disponibile în două lungimi, noul Trafic Combi și noul SpaceClass pot transporta până la nouă persoane, cu un spațiu de încărcare de până la 1.8 m³.
  • Noul tablou de bord Black Titan este pus în evidență de fâșia longitudinală de pe bord, care se prelungește pe uși, oferind un efect de continuitate și senzația de spațiu amplu. Tabloul de bord are un afișaj color modern ce oferă o vizibilitate îmbunătățită. Noul mâner al schimbătorului de viteze cromat se asortează acum cu butoanele de control ale aerului condiționat.
  • Noul SpaceClass se remarcă printr-un tablou de bord exclusiv, Meteor Grey, cu un finisaj mai elegant, tapițerie din piele pentru scaune și volan cromat pentru a satisface chiar și cei mai exigenți clienți.
  • Interiorul noului Trafic Combi și SpaceClass oferă cel mai mare spațiu pentru segmentul de 935 mm. Complet reproiectat, încorporează un tablou de bord color cu cadrane mărite pentru o mai bună vizibilitate. Funcția Cruise Control și comenzile limitatorului de viteză sunt acum amplasate pe volan.
  • Martorii de avertizare au fost rearanjați – cel al indicatorului de combustibil este mai mic, iar cel de temperatură este mai mare. Butoanele de control de tip “pian” au fost plasate sub afișajul radio și multimedia pentru o ergonomie sporită.
  • Noul tablou de bord Trafic Combi oferă un volum de stocare de până la 17.7 litri și 13.2 litri pentru versiunea SpaceClass. Sunt integrate două noi spații de depozitare: unul în fața șoferului și unul central. În funcție de configurație, acestea sunt disponibile deschise sau închise, cu o capacitate de 2.3 respectiv 6 litri (în versiunea deschisă) și 0.8 respectiv 3 litri (în versiunea închisă).
  • În plus, sertarul Renault Easy Life vă permite să aveți 6.6 litri la îndemână. Spațiul de depozitare disponibil pe portieră are un volum total de 14.6 litri și devine mai practic datorită coșului din partea de jos a portierei (7 litri) și a compartimentelor de depozitare (0.3 litri), amplasate atât pe partea șoferului, cât și pe cea a pasagerului. O nouă cotieră plată a fost adăugată pentru mai multă ergonomie.
  • Disponibile în două lungimi, noul Trafic Combi și SpaceClass oferă spațiu de încărcare cuprins între 1 și 6 m³, în funcție de configurația aleasă (1 m³ pe L1 cu rândurile 2 și 3; 6 m³ pe L2 fără rândurile 2 și 3). Cu suficient spațiu pentru a avea la bord până la nouă persoane, fără a compromite spațiul portbagajului, este exact ceea ce caută proprietarii de vehicule profesionale sau pentru uz privat, în ceea ce privește modularitatea maximă și confortul la bord.
  • Noile Trafic Combi și SpaceClass sunt echipate cu cele mai noi tehnologii. Sistemul multimedia Renault EASY LINK cu navigație (compatibil Android Auto și Apple CarPlay) este completat de un ecran de 8 inci și un încărcător de smartphone cu inducție (15W) pentru a rămâne conectat toată ziua.
  • Noul Trafic Combi și SpaceClass sunt echipate cu chei sub formă de card care încorporează tehnologia hands-free specifică Renault. Un sistem care blochează și deblochează vehiculul pe măsură ce șoferul se apropie, fără a atinge vehiculul. Tehnologia are confortul în prim plan, ceea ce vă ajută să îmbunătățiți experiența zilnică de conducere.

Pentru mai multă siguranță, noul Trafic Combi și noul SpaceClass sunt echipate cu ultima generație de sisteme de asistență a șoferului: control automat al vitezei de croazieră, frânare activă de urgență, avertizare la ieșirea de pe banda de circulație și avertizare pentru punct mort. O altă caracteristică nouă de siguranță este airbagul frontal din dreapta, care este potrivit pentru doi pasageri!

Pentru o conducere sigură:

  • Control automat al vitezei de croazieră – sistemul permite menținerea vitezei selectate prin setarea unei distanțe minime față de vehiculul din față. Funcționează între 30 km/h și 170 km/h datorită camerei frontale a vehiculului și a radarului. Când este activat, sistemul acționează asupra motorului și frânelor pentru a reduce sau a mări viteza și pentru a menține distanța prestabilită față de vehiculul din față.
  • Controlul vitezei de croazieră și limitatorul de viteză (cu control de coborâre în pantă) sunt folosite pentru a seta/limita viteza vehiculului la viteza aleasă de șofer folosind comenzile montate pe volan, chiar și atunci când coborâți o pantă. Sistemul este funcțional de la 30 km/h.

Pentru mai multă siguranță pe drum:

  • Frânare de urgență – Utilizând datele primite de la camera radar, sistemul calculează distanța față de vehiculul din față. Poate fi folosit între 7 și 80 km/h. Sistemul informează șoferul cu privire la un risc detectat printr-un semnal vizual și audio. Dacă șoferul nu reușește să frâneze suficient sau nu frânează deloc, sistemul va activa automat frânele.
  • Avertizare la depășirea benzii – Sistemul îl avertizează pe șofer prin sunet și vizual atunci când traversează accidental o linie continuă sau întreruptă. Funcționează între 70 și 180 km/h și are trei niveluri de intensitate de detectare a liniei de demarcare (timpuriu, standard, târziu).
  • Avertizare despre pericol în punct mort – Noile oglinzi laterale au fost lărgite la 294 cm², sporind astfel vizibilitatea pentru o siguranță sporită. Acestea sunt echipate cu un avertisment de unghi mort pentru a ajuta la manevrarea și schimbarea benzii. Sistemul funcționează între 25 și 140 km/h și folosește opt senzori cu ultrasunete (situați pe partea laterală și în spatele vehiculului) pentru a detecta obiecte în mișcare, inclusiv motociclete. Când este prezent un vehicul, în oglinda ușii corespunzătoare se aprinde o lumină LED.
  • Sistem de monitorizare a atenției șoferului – Activat la o viteză de peste 60 km/h, alertează șoferul atunci când detectează apariția oboselii prin emiterea unui sunet și afișarea unui mesaj pe tabloul de bord. Detectarea oboselii se bazează pe o analiză a reacțiilor șoferului (mișcarea volanului, utilizarea indicatorilor sau a ștergătoarelor de parbriz, timpul de conducere fără pauză). Sistemul poate fi pornit / oprit prin sistemul multimedia Renault EASY LINK sau tabloul de bord.
  • Sistemul de comutare automată pentru faza lungă și faza scurtă – Pentru o vizibilitate optimă, fără a deranja alți participanți din trafic, sistemul de comutare automată fază lungă – fază scurtă (AHLB) este introdus pe noul Trafic Combi și noul SpaceClass. Funcționează de la 45 km/h, având camera amplasată pe parbriz.
  • Avertizare de viteză cu recunoașterea semnelor de circulație – Amintește șoferului limita de viteză curentă, afișând viteza corespunzătoare pe tabloul de bord și îl alertează atunci când limita este depășită.

Pentru facilitarea manevrelor de parcare:

  • Asistență la parcare față, spate și laterală – Activ sub 10 km/h, sistemul de asistență la parcare din față, spate și acum lateral informează șoferul cu privire la proximitatea obstacolelor din perimetrul de manevră al vehiculului, folosind radare. Indicația sonoră se intensifică pe măsură ce vehiculul se apropie de obstacol, devine continuă atunci când distanța este mai mică de 30 cm.

Motoarele disponibile:

  • Noile Trafic Combi și SpaceClass oferă acum trei variante de motorizare Blue dCi pentru a satisface nevoile utilizărilor multiple ale clienților săi. Echipată cu tehnologia Stop & Start, gama este compatibilă cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL.
  • Pentru nivelul de echipare de bază, noul motor Blue dCi 110 este însoțit de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Urmează apoi noul Blue dCi 150, cu o putere suplimentară de 5 CP, alături fie de o transmisie manuală cu 6 trepte, fie de o transmisie automată EDC cu 6 trepte. Motorul Blue dCi 170 este disponibil cu o transmisie automată EDC cu 6 trepte.
  • Transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte, disponibilă atât pe motoarele de 150 CP, cât și pe cele de 170 CP, oferă un confort și o reacție suplimentară, garantând o schimbare ușoară și rapidă între trepte de viteză.
  • EDC funcționează prin schimbarea treptei de viteză fără să întrerupă furnizarea de putere către roți, oferind deci o experiență mai confortabilă. Acest lucru este posibil datorită celor două lanțuri cinematice din interior: unul pentru vitezele cu număr impar și un al doilea pentru cele cu număr par.

Atât noul Combi Trafic cât și noul SpaceClass vor fi fabricate la uzina Renault din Sandouville, Franța. Lansarea pe piaţă va avea loc în luna mai. În Franţa costă minim 37.400 şi 45.900 de euro cu TVA inclus. În 2020 au fost fabricate 106.390 exemplare.

Cmentariile sunt închise