(video) Renault se laudă cu cel mai eficient motor din categoria sa printr-o campanie internațională

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Renault Austral încorporează tehnologii de ultimă generație (32 de sisteme avansate de asistență a șoferului, 4CONTROL avansat cu direcție pe patru roți, openR link și ecrane interactive pe o diagonală totală de 24 inchi), dar adevărata sa forță este motorul E-TECH full hybrid de 200 CP.

Francezii spun că acesta oferă unul dintre cele mai bune raporturi de consum/performanță disponibile astăzi pe piață, astfel că rămâne de neegalat în segmentul său, fără a face compromisuri cu plăcerea de a conduce.

Pentru a demonstra eficiența motorizării sale, Renault și Publicis Conseil au conceput o campanie publicitară internațională pentru a sprijini lansarea modelului.

Noul Austral adoptă o abordare diferită a hibridizării decât unii dintre rivalii săi din clasa SUV-urilor compacte, despre care inginerii Renault spun că duce la emisii mai mici și la o eficiență mai bună a consumului de combustibil.

Sistemul E-TECH full hybrid de a doua generație se bazează pe un motor turbo pe benzină de 1.2 litri, cu trei cilindri. Noua unitate va forma în cele din urmă baza grupurilor motopropulsoare cu combustie internă pentru modelele Renault în Europa. Austral este primul model Renault care a primit motorul.

Acest motor este mai compact, dar şi mai slab decât cele pe care Hyundai, Toyota și chiar partenerul de alianță Nissan le folosesc în SUV-urile compacte hibride din palmares, dar soluția de pe Austral este cuplată la o baterie mai mare și motoare electrice mai performante. Unitatea full hybrid este disponibilă în versiune cu 160 sau 200 CP. În ambele cazuri, un benzinar cu 130 CP/205 Nm este asistat de un motor electric de 50 kW/205 Nm și un starter/generator ce oferă alţi 25 kW/50 Nm.

Emisiile generate de Austral sunt de 102 până la 104 grame de CO2 per km (ciclu WLTP), cu o eficiență a consumului de combustibil de 4.5 până la 4.6 litri de benzină la 100 de km parcurşi (consum mixt WLTP). Aceste cifre nu sunt cu mult mai mari decât cele prezentate de Renault Clio, care utilizează sistemul full hybrid E-TECH de primă generație și are emisii de 94-99 g/km și un consum de 4.2-4.4 litri/100 km, însă să nu uităm că Austral este un crossover şi cântăreşte mai mult.

Ce au de oferit concurenţii?

  • Hyundai Tucson Hybrid se bazează pe un motor de 1.6 litri cuplat la un motor electric de 44 kW, pentru o putere combinată de 230 CP. Emisiile sunt de 125 până la 135 de grame de CO2 per km și utilizează între 5.5 și 5.9 litri de combustibil pentru a parcurge 100 km.
  • Toyota RAV4 Hybrid, bazat pe un motor pe benzină de 2.5 litri, cu patru cilindri, are emisii de CO2 de 126 până la 132 g/km, cu un consum de 5.6 până la 5.8 litri/100 km.
  • Sistemul hibrid e-POWER de la Nissan Qashqai, fratele de platformă al lui Austral, se bazează pe un motor pe benzină de 1.5 litri, care funcționează pentru a alimenta un motor electric de 140 kW (190 CP). Emisiile benzinarului sunt de 119 până la 123 g/km, iar consumul de combustibil este de 5.3 până la 5.4 litri la 100 km.

Inginerii Renault scot în evidență mai multe rafinamente prin care s-a reuşit reducerea emisiilor şi a consumului:

  • Sistemul E-TECH de primă generație s-a bazat pe un motor pe benzină mai vechi, mai puțin eficient, de 1.6 litri.
  • Cutia de viteze tip “dogbox” fără ambreiaj a fost, de asemenea, rafinată, unul dintre arbori fiind eliminat, ceea ce a rezultat mai puțină frecare.
  • Bateria de 1.2 kWh a primei generații a fost înlocuită cu o unitate de 2 kWh, fiind acum răcită cu lichid de aer condiționat.
  • Sistemul electric funcţionează acum cu o tensiune de 400 în loc de 270 volți.
  • etc.

Renault este încrezător că sistemul său full hybrid va fi alegerea preferată a cumpărătorilor într-o proporție de aproape 70%, atât de încrezător, de fapt, încât nu oferă o opțiune PHEV pe Austral în acest moment, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Megane și Captur.

„Am pariat cu adevărat pe full-hybrid cu Austral. Clienții care sunt dispuși să-și conecteze mașinile la prize merg din ce în ce mai mult spre vehicule full electrice, mai degrabă decât spre hibrizi plug-in costisitori. Piața full hybrid continuă să crească, în timp ce piața plug-in hybrid este plată sau în scădere, mai ales că stimulentele sunt eliminate sau reduse. Sistemul E-TECH full hybrid de la Renault permite un preț atractiv al maşinii și costuri de operare reduse.”

Fabrice Cambolive, director de operațiuni la Renault

Noul Renault Austral va ajunge în țara noastră fie în februarie, fie până în mai 2023.

Cmentariile sunt închise