(video) Rimac va face 17 prototipuri ale noului său hipercar electric înainte de a-l prezenta pe cel de serie la Geneva

După ani de dezvoltare și simulări computerizate detaliate, realizate de către echipa de inginerie de la Rimac, compania anunţă despre intrarea într-o fază finală a programului amplu de teste reale cu prototipurile modelului electric Rimac C_Two pe circuite şi piste de teste din întreaga lume.

Primul lot de prototipuri a fost supus testării dinamicii vehiculului, a trenului de rulare, a siguranței pasive și unor crash teste încă din primăvara anului curent, împingând componente precum anvelopele și suspensiile până la limită.

După aceste teste va urma dezvoltarea ulterioară și setarea fină a componentelor înainte de a intra în faza de preproducție la începutul anului 2020. Un total de 17 prototipuri preserie vor fi realizate, fiecare cu scopuri diferite de testare, de la rigiditatea șasiului la un sistem de conducere autonomă de înaltă performanță.

Lucrăm din greu pentru a modela această mașină exact așa cum ne-am imaginat-o: o nouă rasă de hipercar care deblochează performanțele extreme ale unităţii de propulsie electrice și o nouă experiență de conducere pentru șofer. În același timp va fi o capodoperă tehnică din punct de vedere al ingineriei. C_Two va oferi o nouă senzație de condus, o manevrabilitate extrem de comunicativă și o dinamică de primă clasă care va defini noua noastră mașină – dorim ca aceasta să fie intuitivă și utilizabilă, precisă și capabilă. Acest proces de testare și perfecționare este crucial pentru a ne asigura că ne îndeplinim promisiunile noastre – conducerea lui C_Two va fi ceva cu totul diferit”, a declarat Mate Rimac, fondator și CEO al Rimac Automobili.

(video) Crash teste cu un prototip al hipercarului electric Rimac C_Two. Costă 1000000 de euro unul

Testele vor continua până la dezvăluirea versiunii sale de producție la Salonul Auto de la Geneva din martie 2020, înainte ca livrările către clienţi să înceapă la sfârșitul anului viitor. Acest model se va deosebi de versiunile conceptuale pe care le-am văzut anterior în 2018 și 2019, cu îmbunătățiri la capitolul design, ergonomie şi performanţe. De asemenea, denumirea “C_Two” va fi înlocuită cu un nou nume al modelului de producție.

Cei de la Rimac vor fi încântaţi să prezinte cei 1.914 CP electrici și 2.300 Nm de cuplu a unei unităţi de propulsie de neegalat, alături de câteva viitoare tehnologii de asistenţă a şoferului, toate ambalate într-un hipercar exclusiv. Sperăm să-l vedem şi noi la Geneva!

Cmentariile sunt închise