(video) Rosenbauer a dezvoltat un echipament fundamental nou pentru stingerea bateriilor maşinilor electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania austriacă Rosenbauer, cunoscută pentru vehiculele sale speciale pentru stingerea incendiilor şi dispozitive aferente, a anunțat finalizarea lucrărilor la un echipament fundamental nou pentru pompieri, unul conceput special pentru stingerea vehiculelor electrice aprinse.

Noul dispozitiv le va permite să răcească şi stingă mai eficient bateria lor, principala componentă care poate lua foc în urma unui scurt circuit sau în caz de accident rutier, fără a-i pune în pericol pe salvatori înșiși.

În prezent, pentru a garanta stingerea unei mașini electrice care a luat foc, pompierii trebuie să verse tone de apă spre/în compartimentele unde sunt poziționate bateriile pentru o perioadă lungă de timp, ori chiar să le pună scufunde cu totul în rezervoare cu apă.

Dispozitivul Rosenbauer permite livrarea apei direct în setul de baterii al unui vehicul electric. Blocul de stingere este prevăzut cu un poanson special care, cu o forţă de câteva tone pur şi simplu străpunge carcasa bateriei care nu mai poate fi salvată nicicum, oferind apei acces direct la celulele care ard.

Capacitățile acestui mecanism vor fi suficiente pentru a livra apă bateriilor în flăcări chiar și atunci când mașina electrică este răsturnată pe o parte laterală sau pe acoperiș. Blocul poate fi instalat alternativ în portbagaj sau în cabină. Mai mult, pentru a evita reaprinderea, vehiculul electric poate fi transportat din zona incidentului cu dispozitivul instalat pe el.

După ce a fost poziţionat, dispozitivul poate fi controlat de la distanță şi în timpul stingerii pompierii pot sta la o depărtare de până la opt metri. Astfel sunt asigurați împotriva eventualelor pericole pe care le poate provoca o ardere excesiv de intensă, iar timpul de contact direct cu sursa de aprindere este redus semnificativ.

Rosenbauer a spus că și-a testat deja noutatea pe toate tipurile de baterii auto litiu-ion de înaltă tensiune disponibile. În plus, dispozitivul a fost predat pentru teste experților independenți şi diverselor servicii europene de pompieri, primind doar feedback-uri pozitive.

Sistemul poate fi deja comandat, iar livrările vor începe în primele luni ale lui 2022.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/