(video) Shelby American introduce noul Shelby Super Snake – cel mai performant din istorie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Shelby American introduce noul Shelby Super Snake. S-a întâmplat pe scena licitației Barrett-Jackson din Palm Beach, Florida și a coincis cu aniversarea de 60 de ani a modelului Ford Mustang.

Mașina sport cu peste 830 CP a fost proiectată pentru a fi cel mai performant Shelby Super Snake din istorie! Dar și cel mai sofisticat din punct de vedere tehnic Shelby Super Snake din istorie!

Caracteristici cheie:

  • A durat un an dezvoltarea sa.
  • Noul Shelby Super Snake va fi oferit cu motorul stoc V8 natural aspirat de 5.0 litri de pe Mustang GT (487 CP).
    • Alternativa este același V8, doar că supraalimentat cu un compresor mecanic Whipple de 3.0 litri și alte componente pentru a putea genera peste 830 de cai putere. Acesta din urmă consumă benzină 98 sau cu cifră octanică mai mare.
  • Suspensia a fost reglată pentru viraje mai bine conturate. Eșapamentul custom Borla oferă un flux de aer mai bun. Frânele și sistemul de răcire au fost modernizare pentru a valorifica potențialul grupului motopropulsor.
  • În contrast cu puterea adăugată, s-a lucrat pentru a menține greutatea mașinii mai echilibrată.
    • Nouă este capota din aluminiu și aripile din fibră de carbon care direcționează fluxul de aer pentru răcire maximă.
    • Jantele sunt confecționate din aliaj de magneziu și reduc masa rotativă cu 82 kg (greutatea mașinii scade cu 17 kg).
    • Aripa posterioară din carbon apasă mașina mai bine.
  • Pe lângă bodykitul exterior cu multe elemente din carbon se adaptează și interiorul la filosofia companiei. Se schimbă totul, de la covorașe la tapițerie.

Modelul cu peste 830 de CP este valabil cu o cutie mecanică sau automată la alegere. De asemenea, sunt valabile ambele caroserii la alegere. Prețurile vor fi anunțate în curând. Doar 250 de automobile din gama anului 2024 vor fi disponibile în total în SUA și un număr mai limitat în afară. Producția urmează să înceapă la mijlocul verii.

Fiecare vehicul de la Shelby American este documentat în registrul oficial Shelby Registry. Mașinile vin cu o garanție de 3 ani/36.000 de mile. Garanția pentru trenul de rulare de la Ford rămâne intactă.

Vezi și: Hennessey propune, deocamdată, mărirea cu 70% a puterii noului Ford Mustang Dark Horse

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise