(video) Skoda a început producția noului Superb înaintea noului Kodiaq

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Skoda Superb și-a schimbat pentru prima dată casa! La patru săptămâni după premiera sa mondială în apropiere de Praga, compania a început să producă cea de-a patra generație modernă la uzina mărcii Volkswagen din Bratislava.

Această mutare strategică a modelului său emblematic de la fabrica din Kvasiny îi deschide mai mult capacitatea de producție, care va fi folosită pentru a construi mai multe mașini de model Octavia din vara lui 2024, dar și mai multe electromobile la fabrica din Mladá Boleslav.

Decizia de a produce noul Superb în afara Republicii Cehe a fost anunțată în noiembrie 2020. Mutarea face parte din proiectul Beta+, care vizează valorificarea sinergiilor în rețeaua de producție și creșterea în continuare a eficienței. Amintim că Skoda Auto a fost responsabilă pentru întreaga dezvoltare a noilor Superb și VW Passat și ambele vor fi produse pe aceeași linie.

Producția noului Superb în Slovacia începe cu părțile caroseriei, dintre care multe sunt presate la Bratislava și apoi transportate la noul atelier de caroserie. Sala fusese liberă și a suferit o transformare completă în cadrul proiectului Beta+. Mai mult, în mai puțin de doi ani, Skoda Auto a instalat peste 500 de roboți de ultimă generație, sisteme de control și echipamente de lipire, precum și furnizori de onboarding. 

În plus, sala de asamblare a fost complet modernizată: linia de asamblare, în care noile modele au fost integrate perfect în liniile de producție existente pentru vehiculele Volkswagen și Skoda, nu fusese folosită anterior pentru modele plug-in hybrid. Reconstrucția sălii de asamblare a inclus instalarea de echipamente de automatizare și tehnologii de manipulare, sisteme de camere industriale și actualizări suplimentare pe linia de asamblare. În plus, zona de producție a șasiului a fost extinsă pentru a încorpora pachete de baterii pentru vehiculele electrice.

Atelierul de vopsire de la uzina din Bratislava a suferit, de asemenea, modificări semnificative, aducând beneficii tangibile de mediu: de exemplu, introducerea de noi cabine de vopsire echipate cu sisteme avansate de circulație a aerului și capacitatea de a capta compuși organici volatili marchează un pas în continuare către un proces mai ecologic de fabricație.

Producția celei de-a patra generații Superb este lansată cu varianta Combi, urmată de modelul hatchback în prima jumătate a anului 2024. Noul Superb este așteptat în Republica Moldova abia în trimestrul III al anului viitor, căci țara noastră nu este în lista piețelor care au prioritate pentru producție/livrări.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise