(video) Şoferul care a lovit doi biciclişti minori lângă Stăuceni şi-a aflat astăzi sentinţa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Risca o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport. Astăzi, 20 iulie 2023, la cinci luni distanţă de tragedia care a marcat o ţară întreagă, Fiodor Doicov, șoferul care a spulberat cu maşina doi bicicliști minori lângă Stăuceni, în urma accidentului unul decedând, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis.

Decizia a fost pronunțată de un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a mai conduce mijloace de transport și trebuie să achite un prejudiciu moral în sumă de un milion de lei pentru familia lui Valerian și de 500.000 de lei pentru mama biciclistului care a rămas în viață, notează TV8.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Reacţia tatălui lui Valerian:

Amintim că regimul de detenție deschis, la care a fost condamnată de curând şi şoferiţa de troleibuz vinovată de comiterea accidentului din sectorul Ciocana al capitalei, le permite condamnaților să lucreze în afara penitenciarului, cu obligația de a se întoarce seara la închisoare.

Conform „Conceptului privind introducerea sistemului progresiv de executare a pedepselor privative de libertate”, elaborat de Ministerul Justiției, în penitenciarele de tip deschis își execută pedeapsa persoanele condamnate pentru infracțiuni săvârșite din imprudență. Regimul deschis presupune deținerea condamnatului în condiții minime de supraveghere și se bazează pe disciplina liber consimţită, pe sentimentul de responsabilitate al condamnatului și folosirea cu bună-credinţă a libertăţilor și încrederii oferite.

„Condamnații care execută pedeapsa în acest regim vor avea posibilitatea să muncească sau să studieze în comunitate, cu sau fără supravegherea personalului penitenciar. Persoanele aflate în regim deschis vor avea acces controlat la internet și telefon mobil”, se menționează în documentul de la Justiție.

Cmentariile sunt închise