(video) Soluţie pentru evitarea ambuteiajelor? A fost lansată o aplicaţie de monitorizare a vehiculelor Exdrupo

0

Primăria municipiului Chișinău informează despre crearea unei aplicații on-line de monitorizare prin GPS a unităților de tehnică din dotarea Î.M. Regia „Exdrupo”. Astfel, de pe orice dispozitiv conectat la internet pot fi vizualizate, în timp real, locațiile de intervenție ale autospecialelor, pe teritoriul orașului.

Inițiativa aparține Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, iar măsura luată de autoritățile municipale vine să ofere acces deschis pentru vizualizarea zonelor de intervenție a serviciilor specializate amplasate în sectoare.

„Pe toate autospecialele din dotarea Î.M. „Exdrupo” sunt instalate sisteme GPS, iar datele sunt deschise, astfel că orice cetățean le poate accesa, pentru a vedea unde și ce fel de utilaj este implicat în lucrări zilnice de salubrizare și intervenție”, a menționat primarul interimar.

Sistemul de monitorizare GPS este instalat pe 109 autospeciale și transmite pe server date despre exploatarea tehnicii: tipul utilajului, numărul de înmatriculare, viteza de deplasare și kilometrii parcurși.

Aplicații similare vor fi disponibile în scurt timp și pentru monitorizarea tehnicii de lucru din dotarea Î.M. Regia locativ-comunală și Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”.

Vezi şi: (video) Premieră în Moldova! Poliţia a lansat o hartă a semnalărilor pe care o poţi completa şi tu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata