(video) Spofec adaugă noului Rolls-Royce Phantom alţi 114 CP şi îl pune pe roţi cu jante de 24 de inci

Spofec, divizia grupului german Novitec, care se ocupă doar de modificarea automobilelor mărcii Rolls-Royce, a pus mâna în sfârşit şi pe noul Phantom. Astfel, acesta devine al doilea program de tuning complex, de origine germană, oferit pentru limuzina de lux după cel arătat de Mansory în 2018 la Salonul Auto de la Geneva.

Care este deci oferta Spofec pentru clienţii interesaţi? În primul rând se propune spre instalare pe maşină, prin înlocuirea părţilor originale, a unui nou kit exterior cu elemente aerodinamic eficiente testate. Se menţionează că toate sunt confecţionate din compozit de carbon pentru a asigura o potrivire perfectă și o calitate a suprafeței, precum și o vopsire optimă.

Partea frontală a maşinii a adoptat o bară de protecţie nouă în totalitate. Designul său sofisticat cu spoiler integrat conferă Phantom-ului un chip și mai izbitor. Mai mult, formele sale contribui la reducerea ridicării punții din față la viteze mari.

Noi sunt şi pragurile laterale cu nişte aripi ridicate vertical în spatele roţilor faţă, dar şi nişte inserţii care înconjoară insignele şi semnalizatoarele de direcţie de pe aripile frontale. Şi bara de protecţie posterioară a fost reproiectată, iar pe capacul portbagajului a apărut un spoiler sub forma unei buze care contribuie la un echilibru aerodinamic optim.

Jantele SPOFEC SP2 adaptate reprezintă un alt element de design important pentru Phantom. Acestea au fost proiectate și sunt produse de Vossen. Compania americană este unul dintre cei mai importanți producători din lume de jante forjate hi-tech.

Modelul captivează cu stilul său neobișnuit, care prezintă nouă perechi de spițe duble și un capac central mare care ascunde șuruburile. În plus, acestea sunt extrem de rigide și sunt astfel potrivite chiar şi pentru Phantom EWB cu ampatament mai lung. Pe cele mai scump Rolls-Royce acestea vor măsura tocmai 24 de inci şi vor fi acoperite cu anvelope de mărimi 295/30 R 24. Clientul va putea alege pentru ele una din cele 72 de culori, dar şi o finisare periată sau polişată.

Rolls-Royce Phantom dispune şi de o suspensie pneumatică adaptativă pentru a oferi o calitate a călătoriei pentru care sunt renumite toate modelele mărcii. Inginerii Spofec au dezvoltat un modul de control special pentru suspensie, menit să îmbunătăţească şi mai mult confortul, care scade garda la sol a maşinii cu aproximativ 40 de milimetri în comparație cu nivelul de producție, până la o viteză de 140 km/h. La viteze mai mari, corpul revine automat în poziţia inițială.

Spofec este gata să ofere şi un performance upgrade bazat pe un modul N-TRONIC de tip plug-and-play, controlat de un procesor special, care este conectat foarte uşor la unitatea electronică de control a motorului V12 de 6.75 litri. Unitatea de control auxiliară are o cartografiere specială pentru injecție și aprindere și crește presiunea de supraalimentare a motorului twin-turbo.

Rezultatul este o creştere cu 114 de CP şi 110 Nm peste ceea ce poate oferi agregatul din uzină, pentru a ajunge să producă în total 685 de CP şi un uimitor cuplu de 1.010 Nm. Timpul necesar acceleraţiei de pe loc şi până la 100 de km/h la fel coboară de la 5.3 la 5.0 secunde (5.1 secunde pentru Phantom EWB). Viteza maximă a rămas limitată la 250 de km/h din cauza greutăţii mari a berlinei.

Despre modificarea interiorului nu se menţionează nimic, însă atelierul de tuning la sigur ar avea ce propune clienţilor interesaţi. La fel lor li se va comunica preţul tuturor modificărilor.

https://autoblog.md/video-noul-spofec-rolls-royce-dawn-overdose-va-sta-garajele-doar-opt-oameni-de-pe-planeta/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/