(video) Știai că noul Riddara RD6 e numit cel mai rapid pickup electric chinez? Iată ce specificații are

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Știai că noul Riddara RD6, importat de curând în Republica Moldova de către Geely, e numit cel mai rapid pickup electric chinez? În versiunea cu AWD, cea lansată în acest an și disponibilă pe piața noastră, oferă practic o accelerație de Tesla Cybertruck!

Ținem să amintim că Riddara RD6 (Horizon) este același RADAR R6, primul produs al mărcii RADAR Auto înființate în 2022 sub aripa holdingului privat Geely, doar că modernizat și prezentat în această primăvară la Salonul Auto de la Beijing. Redenumirea s-a făcut pentru a ieși pe piețe din afara Chinei, în urma unei dispute comerciale cu firma Omni United din Singapore, care are o marcă numită Radar Tires.

În viitor, RADAR planifică lansarea altor patru mașini noi, inclusiv un SUV, un pickup compact, un SUV mare și chiar un vehicul tot-teren (ATV). Până atunci, să vedem care este actuala ofertă.

@autoblog.md

@GEELY_MOLDOVA a adus de cateva zile primul lor pick up electric! Are 4×4, o groază de dotări și poate duce peste 600 kg de greutate. Vouă cum vi se pare? #riddara #riddarard6 #moldova #geely #electric #pickup #autoblogmd #geelymoldova

♬ original sound – Constantin Mihalachi

Caracteristici cheie:

  • Este un pickup destul de mărișor. Are 5260 x 1900 x 1880 mm, cu un ampatament de 3120 mm.
    • Pentru comparație, un popular Toyota Hilux măsoară 5330 x 1855 x 1815 x 3085 mm.
    • Volumul benei este de 1200 litri, existând și un frunk de 70 de litri.
  • Este construit pe baza platformei M.A.P (Multiplex Attached Platform), o variație a platformei SEA mai pe larg cunoscute. Aceasta este compatibilă și cu trenuri de rulare de tip PHEV sau EREV, puterea putând crește spre 650 de cai, iar autonomia la peste 800 km!
    • Corpul mașinii este format în proporție de 70% din oțel de înaltă rezistență. Acoperișul rezistă la o sarcină de opt tone. Rigiditatea la torsiune a caroseriei este de 30.300 Nm/grad.
  • Are o gardă la sol de 230 mm, o sarcină utilă de până la 865 kg (1030 kg se declară pentru mașina din Moldova) și o capacitate maximă de remorcare de trei tone.
    • Se poate deplasa prin vaduri de apă cu o adâncime de 815 mm! În prezent este cel mai performant pickup din punct de vedere al capacităților de trecere prin apă, disponibil în China. Sistemul de înaltă tensiune are un grad de impermeabilitate IP67, iar bateria un grad IP68. În plus, este echipat cu caracteristici precum oprirea aerului condiționat și protecția alimentării atunci când se face “plonjare”.
  • Modelul cu AWD este propulsat de două electromotoare cu un total de 315 kW (428 CP) și 594 Nm (pentru specificația din Moldova se declară 315 CP/584 Nm). Poate realiza cu aceste forțe 0-100 km/h în 4.5 secunde. Viteza maximă e limitată la 190 km/h.
    • Pentru comparație, modelul Tesla Cybertruck cu două electromotoare (608 CP) este capabil de 0-100 km/h în 4.3 secunde și o viteză maximă de 180 km/h.
  • Bateria LFP poate fi de 73 sau 86 kWh, asigurând autonomii de până la 460 și 520 km (CLTC) respectiv. Bateria dispune de șase straturi de protecție; întrerupere de curent în câteva milisecunde fără răspândire a căldurii și fără descărcare; protecție la supracurent, supra temperatură și scurgeri pentru utilizarea în siguranță a electricității în aer liber.
    • Sistemul electric de la bord permite ca bateria să servească și drept power bank cu o putere de până la 21 kW (producătorul spune că poate fi alimentată chiar și o vilă de 600 m2)! Este echivalentă cu capacitatea de descărcare a aproape două Cybertruck-uri.
    • Cel mai important: mașina din Moldova vine cu port de încărcare rapidă CCS european!
  • Sistemul standard de tracțiune integrală este unul inteligent: automat comută între RWD și AWD în funcție de condițiile drumului.
    • De asemenea, cel puțin modelul chinez propune o funcție standard de întoarcere inteligentă pe drum îngust (raza de viraj scade de la 6.1 la 3.5 metri) și până la șapte moduri de conducere.
    • Poate urca fără probleme în rampe cu un unghi de aproximativ 45 de grade (declivitate de 95%).
  • Sistemul de frânare este unul de tip brake-by-wire, cu discuri pe toate roțile. Există și un sistem de recuperare a energiei de frânare (reglabil în trei trepte). Suspensia este una complet independentă pe ambele punți (McPherson/multi-link), iar servodirecția este electrică.
  • La bord poate lua cinci pasageri. În spatele volanului este un LCD de 10.2 inchi. Monitorul central măsoară 14.6 inchi și rulează un sistem multimedia Galaxy OS. Suportă navigație, Bluetooth, Wi-Fi Hotspot, Apple CarPlay și Android Auto.
  • La capitolul asistență, Riddara RD6 corespunde unui sistem de conducere semi automatizată de nivel 2+, datorită funcționării unei combinații de 15 funcții, inclusiv cruise control adaptiv. Farurile pot fi de tip Matrix LED.
  • Printre alte comodități, în funcție de echipare, se numără: climatizare automată, scaune frontale reglabile electric și cu ventilare, șasiu transparent, imagine panoramică, sistem audio cu până la opt difuzoare, încărcător wireless de 50 W, grilă iluminată, trapă panoramică, trepte laterale, acces fără cheie, mod Camping, cameră pentru marșarier, conexiune la o dronă, etc.

În Republica Moldova, un Riddara RD6 costă cel puțin 37.400 de dolari. Garanția oficială oferită este de 5 ani sau 150.000 km și separat pentru baterie una de 8 ani sau 200.000 km.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise