Fluctuații: Benzina 95 şi motorina se scumpesc cu maximum cinci bani

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Principalele produse petroliere comercializate în ţara noastră vor fi mai scumpe miercuri, 14 septembrie, însă majorările de preţ vor fi nesemnificative. Benzina 95 încă nu va coborî sub 24 de lei/litrul, iar motorina standard va costa cu cinci bani mai mult.

ANRE nu a explicat motivul acestor scumpiri, însă sperăm că sunt doar nişte fluctuaţii uşoare şi nu vor da startul unor majorări în lanţ.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata