(video) Maşini electrice cu peste 1000 de CP şi pit stopuri robotizate. Conceptul unei noi serii de curse

Organizatorul campionatului Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), compania ITR, și-a dezvăluit viziunea conceptuală spectaculoasă a modului în care cursele cu maşini touring ar putea evolua, folosind vehicule electrice alimentate cu energie provenită din baterii sau din pile de combustie pe bază de hidrogen.

Timp de 35 de ani, DTM a încântat milioane de fani din întreaga lume și a devenit seria premium de curse cu turisme a Europei, dezvoltând șablonul unei maşini touring la cea mai extremă etapă. Mașinile de astăzi sunt departe de specimenele de producție care sunt construite din fibră de carbon, sunt echipate cu aerodinamică de ultimă generație și dotate cu motoare puternice turbo cu patru cilindri (600 CP).

Acum, ITR și-a îndreptat atenția către crearea unei noi serii vizionare de curse cu maşini electrice, care s-ar putea desfăşura paralel cu DTM, oferind producătorilor o oportunitate fără precedent de a proiecta și dezvolta propriile vehicule electrice de înaltă performanță ale viitorului. Aceeaşi idee a stat şi la baza creării Formula E.

Proiectul ITR împinge limitele: conceptul prevede curse cu maşini alimentate cu energie din două surse diferite – baterie obișnuită, folosită deja în multe vehicule electrice / hibride, sau tehnologia de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen care transformă hidrogenul în energie electrică.

De asemenea, zonele dedicate pit stopurilor ar fi revoluționare: roboții mari industriali nu ar înlocui doar toate cele patru roți, mai eficient şi mai rapid decât oamenii, dar ar înlătura și înlocui pachetul de baterii sau rezervorul de hidrogen situat în partea inferioară a mașinilor.

Pe parcursul unei curse de 40 de minute, fiecare mașină ar necesita o oprire obligatorie pentru o sursă fresh de putere.

Cu un tren de rulare electric de înaltă performanță, evident şi cu tracţiune integrală, aceste mașini de curse futuriste ar fi capabile să producă peste 1.000 de CP pentru perioade scurte de timp și să atingă viteze maxime de peste 300 km/h.

Când ar putea fi introdusă noua serie de curse nu se cunoaşte deocamdată, însă seria DTM a început deja să testeze un combustibil ecologic de înaltă performanță (care îmbunătățește echilibrul emisiilor de CO2 cu 30%) și caută oportunități de introducere a tehnologiilor de propulsie durabile – inclusiv a tehnologiei hibride în 2022 – la această categorie.

Viziunea ITR ar vedea o serie complet electrică lansată inițial într-un rol de susținere a DTM și va continua să dezvolte un studiu de fezabilitate mai detaliat în colaborare cu o serie de furnizori cheie. Un astfel de proiect tehnologic ar putea fi realizat într-adevăr viabil prin colaborarea cu un furnizor cu o singură sursă. Acest lucru ar asigura atât paritatea tehnică, cât și controalele eficiente ale costurilor, asigurându-se că ele vor fi menţinute la un nivel minim.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/