(video) SUA: Momentul când o navă cargo lovește un pod rutier din Baltimore și acesta se prăbușește

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Podul Francis Scott Key din Baltimore, oraş din statul american Maryland, s-a prăbușit parțial în noaptea zilei de marți după ce a fost lovit de o navă cargo.

Incidentul a fost surprins video de o cameră ce filmează 24/24. La momentul publicării acestui articol nava încă rămâne blocată pe loc. Informații despre numărul total de victime nu există deocamdată.

VIDEO: YouTube/@StreamTime Live

Departamentul de pompieri din Baltimore a anunţat că echipajele sale caută contra cronometru mai mulți supraviețuitori în apele râului Patapsco

Informațiile inițiale indicau faptul că cel puțin 10 autovehicule au căzut în apa rece, alături de circa 20 de muncitori în construcții care lucrau la pod în acel moment. Muncitorii turnau beton în momentul prăbușirii sale.

La prima conferință de presă matinală, șeful pompierilor din Baltimore, James Wallace, nu a putut decât să confirme că două persoane au fost scoase din apă. Una a scăpat teafără, iar cealaltă a trebuit să fie transportată de urgență la un spital local cu răni grave, notează Daily Mail.

Grupul Synergy Marine a declarat că nava de transport Dali, sub pavilion singaporez, a lovit unul din pilonii podului Francis Scott Key. Proprietarul înregistrat al navei este Grace Ocean Pte. Ltd., iar managerul este Synergy Marine. Echipajul a rămas la bordul navei (nimeni nu a avut de suferit) și este audiat de membrii Gărzii de Coastă. 

Nava Dali de 50 de metri lățime și aproape 300 de metri lungime se îndrepta spre Colombo, Sri Lanka. Nu este clar ce marfă avea la bord. Nava urma să ajungă la destinație pe 27 aprilie.

Podul Francis Scott Key, ce are o lungime de 2.57 kilometri, a fost dat în funcțiune în 1977. Costurile construcției sale au fost estimate la 60.3 milioane de dolari.

Guvernatorul Wes Moore a declarat stare de urgență în Maryland pentru a se putea mișca mai repede lucrurile, inclusiv pentru a ieși din impasul care afectează masiv economia. Aproximativ 30.000 de vehicule foloseau podul zilnic.

Vezi și: (video) Podul dintre punctele de trecere ale frontierei Leuşeni-Albiţa a fost reparat cu succes

Cmentariile sunt închise