(video) SUA: Momentul când un polițist rupe cu propriile mâini geamul unei mașini pentru a-l scoate foțat pe șofer afară

Forțe de ordine – un astfel de atribut, descriere sau denumire alternativă poartă instituțiile de poliție, însă severitatea caracterelor și modurile de acțiune ale oamenilor care îndeplinesc acest post de muncă, în diferite cazuri, diferă de la o țară la alta.

Unii dintre cei mai severi și profesioniști (pe bun drept) polițiști sunt considerați cei americani, motiv pentru care și sunt respectați, unde mai pui că nivelul de încredere în aceștia este mai mare decât în alții.

FOTO: harvardpolitics.com

Dar imaginile atașate acestui articol arată una dintre măsurile la care pot apela polițiștii americani, una din categoria celor mai dure, însă la unele similare recurg de regulă doar în ultime instanțe. În această situație un șofer, pentru că nu ar fi oprit la indicatorul STOP, ci a continuat deplasarea, a fost tras pe dreapta în câteva secunde de un echipaj de poliție care a observat încălcarea.

Un ofițer se apropie de partea șoferului vehiculului și îi cere să îi prezinte informațiile pentru identificare, respectiv permisul de conducere; dar înainte de aceasta conducătorul l-a întrebat pe polițist ce s-a întâmplat și pentru ce a fost oprit, la care acesta din urmă i-a spus: ”Aș fi bucuros să vă spun odată ce văd câteva informații despre dvs”.

Tânărul de 26 de ani de la volanul acestei KIA i-a spus ulterior în mod repetat că nu-i va furniza actul de identitate până când nu-i va spune motivul opririi în trafic, iar de cealaltă parte polițistul l-a avertizat că dacă nu se legitimează acest lucru constituie o infracțiune și este în drept să-l aresteze.

Michigan cop shatters car window after driver refuses to give ID

WARNING: This is what happens if you refuse to show your ID to a cop!

Posted by Daily Mail on Monday, January 20, 2020

A urmat ce a urmat, însă aprofundându-ne în acest caz, situație care a avut loc încă în aprilie 2016, am aflat că imaginile video complete de pe camerele din mașinile de poliție au fost făcute publice abia un an mai târziu, iar în ultimele ore am aflat și noi despre situație prin intermediul unei rețele de socializare (clipul de mai sus).

A urmat chiar și un scandal în urma întâmplării, iar organele de drept au inițiat și o anchetă internă pentru a stabili cât de legale au fost acțiunile polițiștilor în cauză, deși în SUA oamenii legii nu sunt obligați să le spună șoferilor cauza opririi. De regulă, un câștig de cauză în astfel de situații îl au polițiștii pentru că marea majoritate dintre ei încearcă să acționeze în limitele legii pentru ca să nu ajungă ei înșiși la închisoare.

În august 2017, autoritatea care s-a ocupat de acest caz nu a putut constata nici o greșeală din partea ofițerilor, dar departamentul și-a revizuit politicile prin a le solicita angajaților săi să le dea sfaturi șoferilor înainte de a trece la avertizări. În plus, departamentul a instituit instruire obligatorie pentru ofițeri pentru cum să aibă un comportament adecvat în timpul unei opriri în trafic și cum să evite situațiile de conflict mai eficient.

Cumnatul lui Calvin Jones care se afla în mașină a fost de asemenea arestat, la fel și soția lui. Ea i-a spus în tot timpul dialogului să respecte cerințele ofițerului și înregistrase conflictul cu telefonul mobil, când poliția i-a spus să-l predea. Aceasta nu s-a conformat și a aruncat telefonul.

Avocatul organizației non-profit American Civil Liberties Union of Michigan, cel care a și trimis o solicitare poliției de a iniția o anchetă internă, a recunoscut că ofițerul de poliție a fost corect în legătură cu obligația lui Jones de a-și prezenta actele, dar a susținut că ofițerul a escaladat inutil situația când i-a dat un ultimatum și a înrăutățit și mai mult lucrurile prin spargerea ferestrei, fapt care avea potențialul de a-i pune în pericol pe toți cei prezenți în habitaclul mașinii.

Cât timp a stat după gratii Jones nu se cunoaște, însă apropiații săi au fost eliberați la scurt timp după asta.

Iată imaginile complete ale situației:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi și:

(video) Cum procedează poliția americană dacă un șofer nu vrea să iasă din mașină!

https://autoblog.md/video-politistii-americani-uimesc-din-nou-peste-30-de-focuri-de-arma-trase-intr-o-urmarire-inclusiv-prin-parbriz/

https://autoblog.md/video-politistii-din-sua-vs-cei-din-moldova-cum-actioneaza-cand-au-de-face-cu-soferi-neascultatori/

https://autoblog.md/video-ce-dotare-un-politist-sua-prezentarea-interesanta-facuta-de-un-ofiter-roman/

https://autoblog.md/video-o-politista-din-sua-reusit-sa-opreasca-un-sofer-baut-care-mergea-cu-250-de-km-h/

Cmentariile sunt închise