(galerie foto) Adunate împreună, iată cum arată ultimele 18 exemplare ale modelului BMW i8

Finisate în Austin Yellow, British Racing Green sau Le Mans Blue. Ultimele 18 automobile BMW i8 au părăsit uzina BMW Group din Leipzig şi au intrat în posesia noilor proprietari. Fiecare automobil a fost un unicat creat în strânsă colaborare cu clientul.

“Nivelul de personalizare al acestor automobile a ridicat câteva provocări majore de procese şi logistice. Dar departamentul nostru de producţie a dovedit din nou că nimic nu este imposibil”, a declarat directorul uzinei, Hans-Peter Kemser.

Producţia unui BMW i8 este în sine un etalon al construcţiei moderne de automobile, datorită conceptului de vehicul, tehnologiei de propulsie şi mixului unic de plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) şi aluminiu. Dar ultimele 18 modele speciale au oferit echipei de producţie i8 provocări speciale: fiecare a fost finisat cu o culoare care anterior nu am mai fost folosită pe componentele exterioare ale unui BMW i8!

Vopsirea unui număr atât de mare de componente exterioare în culoarea specificată a făcut ca producţia şi logistica să fie mult mai complexe. Produse şi vopsite aproape manual de o serie de furnizori şi la uzina BMW Group din Landshut, provocarea a constat în aducerea acestor componente pe linia de producţie respectând cerinţele de calitate ale producţiei. Iar cum fiecare piesă a fost unicat în această culoare şi extrem de complex de reprodus, logistica şi producţia de serie a automobilului au impus cea mai mare atenţie şi precizie.

Ultimele automobile, toate fiind BMW i8 Roadster, mai au componente personalizate şi la interior, precum husele de Alcantara pentru scaune şi volan, sau benzile şi panourile decorative speciale.

“Din nou ne-am dovedit capacitatea de a îndeplini standardele şi specificaţiile personale foarte exigente ale clienţilor noştri prin soluţii unice şi abilităţi de neegalat. Încheierea producţiei BMW i8 în acest mod este ceva de care putem fi foarte mândri”, a adăugat Hans-Peter Kemser.

Clienţii uzinei din Leipzig – unii dintre ei sunt membri ai Clubului Internaţional BMW i8 – au fost prezenţi la faţa locului pentru a-şi vedea automobilele ieşind pe porţile fabricii şi pentru a le fi predate.

Claus-Dieter Bachmann, preşedinte al BMW i8 Club (primele 18 exemplare i8 Roadster la fel membrilor acestui club au fost înmânate), a descris ziua la uzină ca fiind “un punct de atracţie pentru membri clubului nostru”. Automobilele unice, a mai spus el, sunt “maşini de vis” pentru viitorii proprietari, adăugând: “BMW Group şi uzina din Leipzig a permis şi a făcut ceva cu adevărat remarcabil”.

https://autoblog.md/foto-adio-bmw-i8-ultimul-exemplar-un-roadster-in-portimao-blue-a-parasit-linia-de-asamblare/

https://autoblog.md/video-bmw-inceteaza-productia-modelului-i8-ce-reprezinta-aceasta-masina-si-pentru-ce-a-fost-creata/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/