(video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 2 cu 917 KH

Pentru al doilea episod din Porsche Moments, o serie de filmuleţe menite să aducă aminte de povestea de succes a Porsche la Le Mans, pilotul Timo Bernhard și inginerul de curse Norbert Singer şi-au dat întâlnire în atelierul istoric de la Weissach Development Centre.

Un exemplar al modelului 917 KH îi aștepta acolo, aceasta fiind mașina împreună cu care Porsche a sărbătorit a doua victorie generală în clasicul francez de anduranță exact acum 50 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=UxYtZqIPjOE&pp=sAQA

“Încă îmi amintesc bine cum mașina a fost împinsă pe cântare pe atunci și cântărea puțin sub 780 de kilograme”, a declarat Singer, care a fost implicat în dezvoltarea tuturor modelelor câștigătoare Porsche în perioada anilor 1970-1998.

Greutatea minimă prescrisă era 800 de kilograme la acea vreme.

“917 KH a fost extrem de ușor datorită cadrului său spațial tubular din magneziu. Din fericire avea un rezervor de ulei cu o capacitate de 55 de litri. Așa că am adăugat alţi 20 și l-am cântărit din nou. De data aceasta cu succes”.

Vezi şi: (video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 1 cu 356 SL

Expertul în vârstă de 81 de ani a mai vorbit despre fascinația Le Mans de atunci și își mai amintește cum nu existau nici boxe şi nici cronometraj:

“Vehiculele erau parcate undeva în spatele camioanelor. Acestea au fost zilele de atunci. În timpul cursei, am putut informa șoferii doar prin intermediul unor tablouri, deoarece nu existau încă soluţii de comunicații radio disponibile”.

Participarea în acea cursă a maşinii de teste cu un cadru din magneziu a devenit una cu recorduri. Unul din ele: Helmut Marko şi Gijs van Lennep au parcurs o distanță totală de 5.335 km cu o viteză medie de 222.3 km/h. Această performanţă a putut fi depăşită doar 39 de ani mai târziu de către Timo Bernhard într-un Audi R15.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/