(video) Super SUV-ul Lamborghini Urus vine la ARENA AUTO FEST 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu, nu e posibil să lăsăm ARENA AUTO FEST 2023 fără prezenţa unui reprezentant al mărcii Lamborghini! SUV-ul de performanţă italian – Urus – s-a dovedit a fi un succes răsunător, astfel că este întâlnit deja în majoritatea ţărilor lumii, inclusiv în Republica Moldova.

Şi există o oportunitate precum ARENA AUTO FEST 2023 de a-l vedea în format original şi natural, cu V8 pur. Nu de alta, dar în mod oficial şeful Lamborghini a declarat că din 2024 singurul sistem de propulsie pe care îl va păstra sub capotă va fi unul de tip plug-in hybrid.

Amintim că Lamborghini Urus, la momentul lansării purtând titlul de cel mai rapid SUV din lume, are un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care produce 650 CP la 6.000 rpm şi 850 Nm de la 2.250 rpm. Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte, iar sistemul de tracţiune e unul integral.

Sprintul de pe loc şi până la 100 de km/h îl poate realiza repede în 3.6 secunde sau chiar mai repede în funcţie de suprafaţa carosabilă şi anvelope (0-200 km/h în 12.8 secunde), în timp ce viteza maximă îi e limitată 305 km/h. Greutatea îi este de aproape 2.2 tone.

Vine standard cu tot ce trebuie pentru a manipula cu precizie şi confort toată puterea: mecanisme de frânare carbon-ceramice cu discuri de 440/370 mm (100-0 km/h în 33.7 metri), suspensie pneumatică adaptivă, stabilizatori activi anti ruliu, direcţie pe puntea din spate, un diferenţial central şi altul posterior, un eşapament sport care îşi schimbă vocea în funcţie de turaţii şi altele.

Așa cum a fost mult timp tradiția pentru Lamborghini, numele Urus este derivat din lumea taurilor. Urus, cunoscut și sub numele de Aurochs, este unul dintre strămoșii mari, sălbatici ai bovinelor domestice. Taurul spaniol de luptă, așa cum a fost crescut în ultimii 500 de ani, este încă foarte aproape de Urus în aspectul său.

Lamborghini Urus va putea fi admirat în standul băieţilor de la ABT Moldova!

Biletele la eveniment le puteți găsi pe AFISHA.MD sau Ticket.AutoBlog.MD!

Mai multe detalii pe pagina evenimentului!

Cmentariile sunt închise