(video) Tesla a început să aducă în showroomuri noul Cybertruck. Restricția impusă primilor proprietari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a început în sfârșit să livreze exemplare comerciale ale noului Cybertruck în showroomurile sale. Anunțul a fost confirmat și de magnatul Elon Musk pe rețeaua de socializare pe care o deține. Amintim că primul exemplar a fost asamblat la fabrica din Texas în luna iulie.

Conform ultimelor informații, startul livrărilor mașinilor la dealeri ar fi programat pentru 30 noiembrie. Interesant este că apariția pe piață a lui Cybertruck se întâmplă la exact patru ani distanță de la prezentarea prototipului, lucru care s-a întâmplat pe 21 noiembrie 2019.

Mașinăria electrică se va deosebi de prototipul de acum patru ani, în mare măsură, în detalii. De asemenea, a fost adaptat la cerințele pentru un model de producție, prin: ștergător de parbriz, oglinzi laterale, bare de protecție din plastic, etc. Designul unghiular nu a suferit modificări, în ciuda unor reacții inițiale negative privind nivelul de protecție în caz de accident cu pietoni, de exemplu.

Caracteristicile finale ale modelului încă sunt un secret, iar o pagină comercială dedicată pe tesla.com încă nu există. La moment, oficial, se menționeză pe site că:

  • Cybertruck este construit cu o carcasă exterioară realizată pentru durabilitate maximă și protecție a pasagerilor. Începând cu un exoschelet aproape impenetrabil, fiecare componentă este proiectată pentru o rezistență superioară, de la piele structurală din oțel inoxidabil laminat la rece Ultra-Hard 30X până la Tesla armor glass. Sticla ultra-rezistentă și compozitul stratificat cu polimeri pot absorbi și redirecționa forța de impact pentru performanțe mai bune și toleranță la deteriorare.
  • Va avea o sarcină utilă de practic 1.6 tone și 2.831 de litri de spațiu exterior (aici se include spațiul din benă care poate fi încuiată cu un capac-rulou suficient de puternic pentru a sta pe el, nișele din pereții benei și spațiul de sub capotă.
  • Va avea o suspensie pneumatică activă, cu funcție de autonivelare și un interval de reglare de 10 centimetri.
  • Va putea trage o masă aproape infinită (mișca din loc) și oferi o capacitate de remorcare de peste 6.35 tone.
  • Sistemul de propulsie puternic și centrul de greutate scăzut vor oferi un control extraordinar al tracțiunii și un cuplu suficient pentru 0-97 km/h în 2.9 secunde (cea mai performantă versiune) și o autonomie de până la 805 km.
  • Se declară până la șase locuri pentru pasageri, cu un spațiu de depozitare suplimentar sub bancheta din spate. Monitorul central tactil măsoară 17 inchi și va avea o interfață de utilizator personalizată complet nouă.
  • Printre altele, mașina va putea servi drept sursă de alimentare cu energie, iar în benă se va găsi și un compresor de aer.

Cifrele finale privind capacitățile de sarcină și remorcare pot fi mai mici (potrivit fotografiei cu date din showroom). De asemenea, s-a observat anterior în timpul testelor că are direcție pe puntea din spate și că poate intra pe malul oceanului fără probleme. Iar în termeni de încărcare rapidă ar putea suporta o putere de până la 1 MW.

Și acum o informație interesantă. Tesla ar fi publicat o parte din “termenii și condițiile” pentru achiziția unui Cybertruck și acolo spune că:

  • Din cauza numărului limitat de mașini disponibile la startul apariției pe piață, li se interzice clienților să-și vândă exemplarele timp de un an de la data livrării.
  • În cazul în care clienții nu respectă condiția impusă de producător, Tesla susține că le va cere acestora despăgubiri în valoare de 50.000 de dolari.
  • Dacă un client va avea un motiv întemeiat pentru vânzarea mașinii, Tesla spune că ar putea accepta cumpărarea acesteia la prețul inițial, minus deprecierea și eventualele costuri de reparații.
  • În cazul în care nu dorește să activeze opțiunea de buy-back, Tesla ar putea să-i permită clientului să vândă mașina către altcineva.

Mai amintim că numărul persoanelor care și-au rezervat un loc în rând pentru a comanda și cumpăra un Cybertruck se ridică neoficial la peste 1.5 milioane!

Cmentariile sunt închise