(video) Test Drive: Noul Toyota Land Cruiser Prado 2020 – mașina potrivită pentru dealurile din Moldova?

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Toyota Land Cruiser Prado este o adevărată legendă în gama producătorului japonez de automobile. Creat pentru a face față celor mai complicate condiții de drum, dar și pentru a oferi un maxim de confort pasagerilor, de-a lungul anilor Prado a convins mulți moldoveni cu fiabilitatea și talentul de a ajunge oriunde.

De curând, în Moldova a venit noul Land Cruiser Prado, care a fost actualizat pentru gama anului 2021 şi care a ajuns în țara noastră inclusiv într-o versiune nouă numită Black. Pe lângă designul mai expresiv, oferit de elementele de culoare neagră de la exterior, noul Prado este disponibil cu noi culori pentru caroserie și o sumedenie de dotări care nu le-a mai avut în trecut.

Eu am testat versiunea cea mai dotată – Premium Black. La fel ca și noul Hilux, Land Cruiser Prado este disponibil acum cu motorul turbo diesel de 2.8 litri, care produce 200 de cai putere.

Pentru mai multe impresii despre noul Prado facelift, dar și despre motorul cu puţin peste 200 de cai, vă invit să vedeți reportajul de mai jos, dar și galeria foto.

GALERIE FOTO:

Am ales să filmăm noul Prado într-o carieră de nisip, unde se privea foarte frumos alături de utilajul tehnic ce aștepta camioanele pentru a le încărca.

De altfel, asta şi este frumusețea legată de Prado – această mașină combină tare ușor ideea unui automobil de serviciu cu ajutorul căruia poți merge la orice șantier sau câmp agricol, cu una de familie, încăpătoare.

Desigur, fiind în carieră, nu am putut ezita din a-i oferi lui Prado o baie. Încă un pic și jetul de apă ajungea și la drona care filma momentul de la câțiva metri înălțime!

Bineînțeles, am condus mașina și pe asfalt. Punțile rigide și construcția pe care se află caroserie îi dau un comportament diferit pe asfalt. Nu este o mașină pe care trebuie să o forţezi să ruleze cu viteză mare sau să abordezi virajele agresiv, dar în schimb cu Prado se poate merge ușor pe distanțe lungi.

Trecem un pic și la interior… În primul rând numărul de butoane este incredibil. Am numărat aproape 50 de comenzi ce pot fi accesate de aici și așa ceva vezi mai rar pe mașinile moderne. Asta le va place mult celor care nu se pot împăca cu ecranele tactile.

Dar avem și așa ceva aici – monitorul, parte a sistemului multimedia, care încorporează și tehnologia de conectare a telefonului mobil prin sistemele Apple CarPlay și Android Auto.

Veți observa că volanul are un design nou, iar cadranul de bord a fost și el modificat. În rest a rămas o mașină la fel de spațioasă, una care se laudă și cu cele mai noi sisteme de siguranță, inclusiv detectarea pietonilor și aplicarea frânei de urgență.

La final, am ajuns cu Prado în preajma râului Nistru, de unde se deschidea o priveliște uluitoare. Arată bine mașina asta pe dealurile din Moldova.

Și la final, o fotografie tradițională împreună! Mulțumim că ați accesat acest test drive! Revenim curând cu noi reportaje!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/