(video) Tot ce trebuie să ştii despre procedura de constatare amiabilă a accidentelor rutiere

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a lansat o campanie de informare a conducătorilor auto cu privire la condițiile de aplicare a procedurii de constatare amiabilă în cazul accidentelor de circulație.

În acest sens a fost creat un spot video care explică șoferilor implicați în accidente rutiere minore, fără victime și daune serioase, dar şi cum pot încheia o înțelegere amiabilă, evitând astfel amenda contravențională și punctele de penalizare.

Amintim că procedura de constatare amiabilă a accidentului de autovehicul este aplicată din 8 septembrie 2019, fiind valabilă pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în care au fost implicate doar două autovehicule și în urma cărora nu sunt vătămări corporale, iar daunele materiale nu depășesc suma de 10.000 de lei.

În asemenea cazuri, ambii conducători auto implicați în accident urmează să semneze formularul “Constatare amiabilă de accident”. Acesta urmează a fi completat doar în cazul în care ambii conducători auto dispun de asigurare de răspundere civilă auto internă (RCA) și de comun acord este stabilită persoana vinovată de producerea accidentului!

Procedura de constat amiabil este una opțională! În cazul în care niciunul din șoferi nu-și recunoaște vina sau prejudiciul material depășește suma de 10.000 lei, accidentul urmează să fie documentat de către organele de poliție!

Formularul de constatare amiabilă este eliberat la cerere de către compania de asigurări unde a fost procurată polița RCA!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/