(video) Trei soluţii de mobilitate urbană de la SEAT MÓ

Mobilitatea urbană se schimbă și SEAT dorește să ofere soluții care să se adapteze nevoilor orașelor și ale cetățenilor. Și odată cu premiera mondială a noilor SEAT MÓ eScooter 125 și SEAT MÓ eKickScooter 65 mai devreme în acest an, primul intrând în producţia de serie pentru clienţii privaţi acum câteva zile, marca spaniolă își consolidează acest angajament

Vehiculele oferă abordări foarte diferite ale mobilității, dar evidențiază fața în schimbare a modului în care călătorim în jurul junglei urbane și abordările diferite necesare în lumea modernă, unde, uneori, mașinile nu se potrivesc cu stilul de viață al oamenilor.

SEAT MÓ eScooter 125, prima motocicletă complet electrică a mărcii, face ca traversarea străzilor din orașele noastre să fie mai simplă și mai convenabilă și elimină stereotipurile din jurul motocicletelor tradiționale. Grupul său de propulsie electric avansat se potrivește mai bine unei lumi care evoluează și se îndepărtează de cele convenționale.

Alte două soluţii, semnificativ mai accesibile şi de luat în considerare, sunt trotinetele electrice SEAT MÓ eKickScooter 65, precum și modernizatul SEAT MÓ eKickScooter 25 (cunoscut anterior ca SEAT EXS KickScooter).

Noul eScooter 125 costă în Spania cu tot cu taxe 6.250 de euro (poate fi cumpărată şi în rate). Este disponibil în trei culori mate la alegere: Daring Red, Dark Aluminium sau Oxygen White.

Integrat în roata din spate este un motor electric de 7 kW (9 kW (12 CP) e puterea maximă, echivalentă cu a unei motociclete cu motor de 125 cm3), care mai şi produce un cuplu de 240 Nm. Astfel, poate face 0-50 km/h în doar 3.9 secunde şi rula cu maxim 95 de km/h, date ideale pentru jungla urbană.

SEAT MÓ eScooter 125 oferă o dinamică care îl diferențiază pe piață cu o varietate de moduri de conducere: City, Sport și Eco, precum și o treaptă de marșarier pentru simplificarea manevrelor.

Modelul are o autonomie de până la 125 km (maxim 137 km) asigurată de bateria sa litiu-ion de 5.6 kWh, ceea ce înseamnă că, pe baza nivelurilor tipice de utilizare, vehiculul ar trebui să fie încărcat doar o dată pe săptămână dacă se află în proprietatea utilizatorilor privați. Iar conceptul de încărcare face SEAT MÓ eScooter 125 și mai practic.

Bateria sa poate fi încărcată când se află într-un vehicul electric la stațiile de încărcare, dar poate fi, de asemenea, scoasă și conectată la o priză casnică. Sistemul face ca SEAT MÓ eScooter 125 să fie și mai simplu pentru clienții unei flote deoarece aceștia pot pur și simplu schimba bateriile descărcate cu unele gata încărcate pentru a menține vehiculul pe șosea cu o perioadă de nefuncționare minimă.

Practicabilitatea nu se limitează la performanță și timpii de încărcare. SEAT MÓ eScooter 125 oferă, de asemenea, suficient spațiu de stocare la bord pentru până la două căști în compartimentul de sub scaun sau o combinație de cască și alte articole.

Și într-o lume din ce în ce mai digitalizată și conectată, SEAT MÓ eScooter 125 permite utilizatorilor să-și urmărească vehiculul utilizând o aplicație pentru smartphone, oferind informații despre actualizări de poziție și stare. 

Nu în ultimul rând, SEAT MÓ eScooter 125 are, de asemenea, două porturi USB astfel încât telefonul dvs să nu rămână niciodată fără baterie.

În plus față de SEAT MÓ eScooter 125 destinat utilizatorilor privați, SEAT MÓ oferă deja în Spania și o versiune specifică pentru motosharing. Aceasta se va deosebi printr-o cutie externă pentru a stoca căștile, un suport pentru telefon, precum și o treaptă de marșarier pentru simplificarea manevrelor. Singura culoare disponibilă este Dark Aluminium în combinaţie cu unele abțibilduri.

Introducerea trotinetei SEAT MÓ eKickScooter 65, care este de fapt o versiune superioară a lui eKickScooter 25, se bazează pe dorința SEAT de a oferi soluții pentru toți clienții. Vehiculul corpuri de iluminat pe bază de LED-uri, reflectoare laterale, frână cu tambur pentru roata din faţă şi una electronică pentru cea din spate. Culoarea corpului poate fi doar mată roşie.

Autonomia de până la 65 km se datorează unei baterii cu o capacitate de doar 551 Wh (se poate încărca în şase ore), iar confortul este susținut de roţi cu anvelope pneumatice fără camere. Pentru a respecta reglementările de pe anumite piețe și în special în Germania – una dintre țările mai stricte în ceea ce privește reglementările eKickScooter – eKickScooter 65 va avea o viteză maximă de numai 20 km/h. Chiar şi aşa, puterea nominală de 350 W înseamnă că poate genera destulă energie pentru a urca în rampe cu un unghi de până la 20 de grade.

Pentru a oferi și mai multă versatilitate, SEAT MÓ eKickScooter 65 va permite utilizatorului să aleagă între trei moduri de conducere – Eco, Drive și Sport.

În cazul modelului eKickScooter 25, micul său motor electric produce 300 W şi este alimentat de la o baterie de 187 Wh (timp de încărcare 3.5 ore). Poate rula cu maxim 25 km/h. Autonomia se ridică până la 25 de km.

În Spania, cu taxele incluse, modelele de trotinetă costă 799 şi 449 de euro respectiv.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/