(video) Un alt accident moto grav, în Băcioi. IGP a lansat recomandări, nu și careva avertizări dure

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În după amiaza zilei de duminică, pe strada Ștefan cel Mare din Băcioi, s-a produs un alt accident moto grav. Până au intervenit medicii și ambulanța, mai mulți oameni au încercat să ofere ajutor victimelor.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că s-au ciocnit o KIA și o motocicletă Forte. Automobilul era condus de un bărbat de 40 de ani. Motocicleta – de un tânăr de 17 ani, respectiv fără permis de conducere.

În rezultatul impactului vehiculele au fost deteriorate tehnic. Ambii conducători de vehicule, cât și un pasager de pe motocicletă, au fost transportați la spital pentru investigații medicale. Pe caz s-a inițiat o anchetă.

Pulsmedia.md scrie, citând martori, că impactul a fost atât de puternic, încât cele două persoane de pe motocicletă au rămas nemișcate pe carosabil. Acestea s-ar fi aflat în stare de inconștiență și au fost luate în stare gravă la spital.

Vezi și: Tragedie în raionul Orhei. Un tânăr ”motociclist” nu ar fi manifestat prudență și a lovit trei minori

După toate accidentele moto din ultimele săptămâni, Inspectoratul General al Poliției a venit astăzi doar cu doar cu o serie de recomandări. Nu însă și cu avertizări expres, gen înăsprirea controalelor pentru a depista preventiv orice ”motociclist” care nu are dreptul de a conduce.

Iată mesajul IGP:

În contextul creșterii numărului accidentelor rutiere cu implicarea motocicletelor și motoretelor în sezonul estival al anului, Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor participanților la traficul rutier, în special motocicliștilor, prudență maxim la trafic. De la începutul anului 2024, Poliția Națională a înregistrat 136 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și scuterelor, soldate cu 13 decese și 136 de persoane traumatizate.

Consecințele nerespectării regulilor de circulație pot fi grave, de aceea, este important să țineți cont de următoarele recomandări de securitate în trafic:

  • adoptați un comportament prudent și regulamentar;
  • circulați cu o viteză admisibilă pentru sectorul de drum și reduceți viteza în preajma trecerilor pietonale;
  • nu vă urcați la ghidonul motocicletei dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe narcotice;
  • echipați-vă corespunzător, pentru a fi în siguranță și vizibili;
  • păstrați distanța de protecție în raport cu ceilalți participanți la traficul rutier;
  • pe timpul nopții, conectați semnalele luminoase.

Totodată, se recomandă părinților să nu lase minorii fără supraveghere și să nu le permită acestora să conducă motociclete sau alte mijloace de transport, fără permis de conducere pentru categoria corespunzătoare. Pentru neglijența minorilor, părinții riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional.

Fiți în siguranță și respectați legea! Mersul pe două roți – NU este o joacă!

Cmentariile sunt închise