(video) Un alt polițist a fost surprins ascuns cu radarul într-o mașină civilă. Bărbatul arătat deranjat a luat amendă
(update) Am putut afla că mașina-capcană activa în localitatea Mihăilenii Noi, un sat din cadrul comunei Vasileuți din raionul Rîșcani.
Un alt concetățean a surprins o mașină-capcană din care un polițist ”împușca” cu TruCAM-ul, arătându-se profund indignat de această practică. Și pentru că și-a spus păsul într-un mod în care ar fi denigrat imaginea și activitatea INSP, i-a fost întocmită și expediată prin poștă o amendă în sumă de 900 de lei.
Deocamdată nu e clar când a avut loc dialogul cu polițistul și unde, însă ar fi vorba despre un traseu din partea de nord a țării.
O întrebare către conducerea de la interne ! Acesta e radar fixat ? Împușcă parcă e un cavboi șnaiperul ăsta avostru ! Luați măsuri cu fixația aceasta ce ține radarul !
Publicată de Simion Jereghi pe Vineri, 10 noiembrie 2023
MAI ce va zice aici ?
Publicată de Simion Jereghi pe Vineri, 10 noiembrie 2023
Adăugare la vidéo de mai jos ! Jos infractorii din MAI
Publicată de Simion Jereghi pe Duminică, 12 noiembrie 2023
În contextul celor declarate, amintim reacția poliției la cazul viral de pe traseul Chișinău-Hîncești. „Polițistul poate să fixeze încălcările cu aparatul TruCAM acolo unde consideră că există risc de depășire a limitei de viteză. Important este ca aparatul să stea în poziție fixă”, a comunicat atunci șefa secției comunicare și protocol a IGP, Diana Fetco.
Și acum câteva precizări interesante în contextul unor astfel de situații care stârnesc nemulțumirea unor șoferi.
Cu privire la modul de utilizare a radarului TruCAM I, iată ce se menționează în următorul ordin din 2018, semnat de ministrul MAI de atunci, Alexandru Jizdan:
- PSSCR – Post Staţionar de Supraveghere a Circulaţiei Rutiere – complex de mijloace tehnice speciale, certificate şi verificate metrologic, ce asigură monitorizarea integrală a circulaţiei rutiere la o intersecţie sau pe un sector de drum. Mijloacele tehnice ale PSSCR pot fi amplasate atât în automobile de patrulare, cât şi în afara lor SAU în automobile fără însemne speciale ale MAI, ori pot fi amplasate la alte posturi de control ale MAI, inclusiv putând fi purtate de angajaţii poliţiei.
- Construcţia lidarului prevede operarea lui atât din mâinile operatorului (nu se menționează expres că este necesar un suport în acest mod de utilizare), cât şi montarea lui rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau pe automobile. Pentru operarea lidarului în modurile menţionate, acesta are forma unui pistol cu pat de armă demontabil. În setul de accesorii ale lidarului, pe lângă pat, mai intră o curea de siguranţă şi o ramă de fixare specială pentru montare pe suporturi, autovehicule etc.
- Este permisă utilizarea lidarului sub acoperire de protecţie de precipitaţii atmosferice din interiorul automobilelor.
Iar în descrierea aparatului, publicată de Institutul Național de Metrologie, se menționează următoarele: TruCAM poate fi utilizat numai în regim staționar; de asemenea, poate funcționa în modul de lucru manual (un operator trebuie să apese pe trăgaci pentru măsurarea vitezei) sau automat (aparatul este fixat pe un trepied și funcționează independent, fără operator).
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/11/descriere-trucam-I.pdf”]După anul 2020, INSP a început și folosirea de TruCAM II și există condiții diferite de utilizare! De exemplu, este indicat expres că mijloacele tehnice ale PSSCR pot fi amplasate doar în automobilele de patrulare, cât și în afara lor, fără mențiunea altor tipuri de mașini-capcană sau fără însemne MAI!
Și iată aici este interesant dacă se respectă prevederea ordinului! Răspunsul îl aflați din primul clip video al articolului, unde se vede clar modelul de TruCAM utilizat în această Skoda Octavia de culoare gri. Să fi ieșit la iveală prin acest caz și aceste informații un abuz din partea forțelor de ordine?🙄
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/11/ordin-trucam-II-10-2-2021.pdf”]
Cmentariile sunt închise