(video) „Dar ce faci tu aici?” Reacția unui moldovean la descoperirea unei mașini-spion a poliției

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova se utilizează de ani buni așa-zise mașini-capcană sau mașini-spion. Numărul lor exact este necunoscut, însă totuși nu ar fi de ordinul zecilor și sutelor. Astfel de automobile sunt folosite de poliție pentru a depista încălcări acolo unde un echipaj de poliție cu o mașină cu însemne specifice și girofar, fizic nu este capabil să le vadă.

Prin intermediul unor astfel de autovehicule nemarcate și cu numere civile fie se fixează și se trimit datele încălcării spre centrul unde se emit procesele verbale și se trimit așa-zisele ”scrisori ale fericirii”, fie informația și proba încălcării se expediază în timp real spre cel mai apropiat echipaj de patrulare, care se află în apropiere pe același traseu și trage pe dreapta șoferul în cauză, întocmindu-i o ”notă de plată” pe loc.

Acum câteva ore, un moldovean ar fi surprins pentru prima dată o astfel de mașină-capcană și mare i-a fost uimirea. Conform martorului ocular, care a trimis imaginile redacției publika.media, automobilul de model Chevrolet Aveo stătea parcat pe traseul Hîncești-Chișinău. Locația pe care am recunoscut-o în imagini este lângă celebra cafenea Primăvara, acolo unde există o limită de viteză de 50 km/h.

Contactată pentru o reacție, șefa secției comunicare și protocol a IGP, Diana Fetco, a declarat că polițistul ar fi acționat conform legii.

„Polițistul poate să fixeze încălcările cu aparatul TruCAM acolo unde consideră că există risc de depășire a limitei de viteză. Important este ca aparatul să stea în poziție fixă. În curând vor fi lansate pe drumurile naționale o serie de mașini inteligente, fără coloristică, care vor fixa încălcările. Mesajul poliției este ca polițiștii să nu-i deranjeze pe cetățeni, dar să aibă grija ca aceștia să se deplaseze cu viteza stabilită de lege. Or, anume viteza este cea mai frecventă cauză a accidentelor, soldate cu decese. Considerăm că persoanele care nu încalcă, nu au de ce să-și facă griji. În continuare vom activa pentru a preveni evenimentele tragice de pe drumurile țării.”

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Vezi și:

Cmentariile sunt închise