(video) Un camion autonom de la TuSimple a parcurs în 14 ore un traseu care i-ar lua o zi întreagă unui șofer

Compania americană TuSimple, care este implicată activ în cursa dezvoltării sistemelor autonome de conducere, a anunțat că a testat cu succes un truck cu remorcă și autopilot.

În cadrul testului a parcurs un traseu cu o lungime de 1.530 de km și au fost necesare 14 ore și 6 minute pentru a atinge destinația. Pentru comparație, aceeași distanță cu un șofer în spatele volanului s-a putut parcurge în aproximativ 24 de ore!

În timpul testării, compania a transportat pepeni verzi din orașul mexican Nogales în Oklahoma City. Camionul a fost operat de un șofer doar în depozite, în timpul încărcării și descărcării mărfurilor, dar din orașul Tucson (Arizona) până în orașul Dallas (Texas), camionul s-a mișcat singur pe autostrăzi. În același timp, operatorul de test era prezent în cabină și era mereu pregătit să preia controlul în caz de urgență. 

Drept urmare, s-a dovedit că utilizarea camioanelor fără pilot poate reduce timpul de transport al mărfurilor între orașele menționate cu 42%. Cursa camionului a fost organizată în parteneriat cu furnizorul de fructe și legume Giumarra Companies, care a declarat că reducerea timpului de livrare va permite locuitorilor din provincii îndepărtate, cu acces limitat la o piață, să primească mai rapid produse proaspete de calitate superioară.

TuSimple intenționează să înceapă vânzarea de camioane autonome în 2024. În prezent, acest lucru nu este posibil datorită faptului că diferite state au reguli diferite pentru funcționarea vehiculelor fără pilot, dar în curând autoritățile SUA pot adopta reguli generale la nivel legislativ.

TuSimple clasifică pilotul său automat ca sistem de nivelul 4, ceea ce înseamnă că intervenția șoferului este necesară în cazuri foarte rare. Senzorii camionului scanează spațiul la 360 de grade în jur și “văd” pe o distanță de un kilometru înainte, în orice vreme! Platforma informatică pe care operează sistemul procesează până la 600 de trilioane de operațiuni pe minut, reducând timpul de reacție al electronicelor de 15 ori, în comparație cu oamenii.

Compania TuSimple a fost înființată în 2015 și are o valoare estimată la 7.6 miliarde de dolari, aproximativ 800 de angajați și are deja câțiva concurenți pe segmentul dezvoltării autocamioanelor autonome: Aurora, Embark, Tesla Heavy Trucking, Daimler Trucks Torc Robotics, Waymo și altele.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/