(video) Un elicopter american va face gălăgie deasupra teritoriului Republicii Moldova timp de câteva zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În perioada premergătoare Summitului Comunităţii Politice Europene, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de informații și recomandări de interes public, care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor în condiții de confort și siguranță. 

Astfel, GMSS-CPE informează că începând cu 1 mai și timp de o săptămână, pe teritoriul Republicii Moldova se va desfășura un exercițiu comun de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia, în cadrul căruia va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu utilizarea unui elicopter Black Hawk.

Acțiunile au drept scop:

  • Creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor/misiunilor;
  • Evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției;
  • Testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune;
  • Asigurarea securității și exersarea acțiunilor în contextul Summitului european care va avea loc în Republica Moldova la începutul verii – un eveniment care solicită mult profesionalism.

Se solicită în context cetățenilor să evite răspândirea informațiilor eronate și să se informeze doar din surse sigure!

Conform datelor accesibile online, Sikorsky UH-60 Black Hawk este un elicopter multi-scop/militar Made in USA. Modelul este în serviciu din anul 1979, iar până în ianuarie 2023 s-au produs 5.000 de unităţi. Pe lângă echipaj poate lua la bord 11 pasageri.

Este propulsat de două motoare General Electric T700, fiecare producând practic 2.000 de cai putere! Viteza maximă admisă îi este de 361 km/h. Autonomia poate depăşi 2.200 de km, iar altitudinea maximă la care poate zbura este de aproape 6 km. În 2012 avea un preţ de 21.3 milioane de dolari!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise