(video) Un Lamborghini 5-95 Zagato a apărut pentru prima dată la vânzare publică prin licitație

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cunoscut pentru performanțele și stilul său de ultimă generație, marca Lamborghini nu este străină de edițiile limitate și de modelele unice. La începutul anilor 2010, marca se apropia de sfârșitul producției modelului Gallardo, iar versiunea sa LP570-4 Superleggera era un model de înaltă performanță care punea accentul pe reducerea greutății și pe performanța robustă.

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a Lamborghini, dar și a 95-a aniversare a celebrei case de design italiene Zagato, Lamborghini 5-95 Zagato a fost prezentat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este în 2014. Această colaborare, precum multe dintre creațiile anterioare ale Zagato, a fost stimulată de cererea unui client și a folosit ca bază LP570-4 Superleggera.

Comandat de colecționarul elvețian Albert Spiess

5-95 Zagato a avut un design radical și avangardist, care s-a îndepărtat de liniile angulare tipice Lamborghini. În schimb, acesta prezenta curbe netede, fluide și acoperișul plutitor cu două ”bule”, caracteristic Zagato, oferind o siluetă aerodinamică unică.

Caroseria, fabricată din fibră de carbon ușoară, prezenta, de asemenea, o priză unică montată pe acoperiș și un design revizuit al grilei față și spate. Acesta a păstrat atributele de performanță ale mașinii de bază, adăpostind același puternic V10 de 5.2 litri (570 CP) care îi permite să atingă peste 322 km/h.

Doar nouă exemplare au fost construite, inclusiv un spider, cu un preț de aproximativ 1.000.000 de dolari. Fiecare a fost personalizată în funcție de specificațiile colecționarilor pretențioși cărora le-au fost oferite aceste mașini speciale.

Acest 5-95 a fost comandat de actualul său proprietar în 2013. Mașina care a servit drept bază pentru proiect, un LP570-4 Superleggera finisat în Grigio Lynx, a fost achiziționată de Lamborghini Houston și expediată direct la Milano pentru redesign. Noua caroserie a fost finisată într-o nuanță specială de galben. Interiorul său a fost reamenajat în gri deschis cu cusături galbene.

În grija expeditorului, modelul 5-95 a rămas în colecția sa apreciată, într-un depozit cu climă controlată, iar înregistrările de service au rămas la dosar, ultimul fiind făcut în 2024. Are doar 1115 mile pe odometru, acest 5-95 Zagato fiind prima ofertă publică a modelului exclusivist. Este însoțit de documentele de achiziție și de mai multe imagini realizate pe parcursul procesului de transformare.

Oferta de start la licitație este de 200.000 de dolari. Se dorește încasarea a, estimativ, minimum 400.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise