(video) Un motociclist acuză poliția că a fost oprit și amendat pe nedrept pe o stradă din Chișinău. Reacția INSP

0

O nouă situaţie în care cel puţin 1.000 de internauţi s-au arătat deranjaţi şi revoltaţi pe angajaţi ai poliţiei de patrulare, drept dovadă fiind sutele de comentarii şi cele peste 1.000 de distriburi a postării.

Un bărbat s-a plâns într-un grup de Facebook cum ar fi fost abuzat de un echipaj al INSP în seara zilei de ieri, el conducând un simplu moped.

Iată textul tradus al postării sale:

Ieri, în jurul ore 23:00, cu motoreta mea, care este asigurată, are trecută revizia tehnică, stă la evidenţă şi este înregistrată pe numele meu timp de peste 15 ani, am pornit de la locul de muncă după cel de-al doilea schimb din Durleşti spre Sculeanca, acolo unde locuiesc toată viaţa. Conducând pe strada Ion Pelivan, înainte de a ajunge la intersecția cu strada Vissarion Belinski (aproximativ 300 metri rămaşi până acolo), am observat o mașină de poliție care stă pe partea stângă a drumului, în faţa unui magazin alimentar care nu funcționează de mult timp. După ce am trecut pe lângă echipaj şi m-am apropiat de semaforul de la intersecția străzilor Pelivan și Belinski, în oglinda retrovizoare am văzut luminile girofarului ale acelei mașini de poliție și după ce am trecut de intersecţie m-am oprit la marginea drumului.

Doi polițiști au ieșit din mașină. Au refuzat să se prezinte. Le-am dat toate actele, iar în cadrul verificărilor m-au rugat să îmi dau jos casca, apoi mi-au cerut să îmi scot masca, deși unul dintre ei era mereu fără mască și cine ştie, i-ar putea infecta pe alţii din jur cu noul coronavirus. Același angajat îmi bătea în ochi cu o lanternă puternică. L-am rugat să se oprească din a face asta, spunându-i că am un grade de invaliditate de gradul I și sufăr cu oncologie de gradul IV, cu metastaze în cap şi oase, adăugând că nu ar trebui să devin îngrijorat sau nervos.

L-am rugat să vorbească mai încet şi dacă poate în limba rusă pentru că nu prea înţeleg româna. În schimb inspectorul m-a făcut prost, iar după ce i-am făcut o observație şi i-am spus că mă voi plânge, am primit o nouă replică tăioasă: „Amu am să te f**”.

Nu îmi este frică de durere deja de mult timp, dar mă doare că în poliție lucrează astfel de oameni. Am un handicap din copilărie și lucrez în trei locuri, achit toate taxele în mod legal. În această situaţie, neexistând niciun motiv de a scrie un proces-verbal, angajatul fără mască i-a spus colegului său să întocmească unul, iar celălalt a făcut-o fără ezitare, cauza fiind că nu aş fi inclus semnalizatorul de direcţie când am virat la dreapta.

Au zis că e amendă minimă şi dacă o plătesc imediat, pot plăti doar jumătate. De la Durleşti spre cartierul Sculeanca, pe strada Pelivan, este un drum drept şi nu este nevoie de făcut niciun viraj. Nu voi plăti această amendă niciodată! Vă rog, cei care au citit toate aceste lucruri, să trimiteți copii ale declarației mele, protocolul și fotografiile acestui ofițer în instanță pentru a putea protesta împotriva lui, dar și la procuratură, astfel încât să se evalueze acțiunile și comportamentul polițiștilor în cadrul legii şi în termenii stabiliți”.

Iată reacția oficială a INSP:

În orice moment ar fi putut da un șofer peste el. Un motociclist care și-a pus viața în pericol, indignat de acțiunile oamenilor legii.

Pe una din rețele de socializare a apărut o postare, în care conducătorul unei motociclete declară că a fost stopat și sancționat fără motiv de către un echipaj de patrulare în sectorul Buiucani din capitală.

https://www.facebook.com/610508662409910/videos/304083763963645/

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP precizează că noaptea trecută, polițiștii se aflau la supravegherea securității traficului rutier pe strada 27 Martie din sectorul Buiucani. La un moment dat au observat pe traseu un motociclist cu luminile deconectate, care era practic invizibil pe traseu.

Fiind somat să oprească mijlocul de transport, pentru a stabili cauza deplasării cu toate luminile stinse, conducătorul și-a continuat drumul. La scurt timp, acesta a fost stopat de inspectori.

În timpul conversației, inspectorii de patrulare au încercat să îi explice pericolul la care se expune dacă conduce noaptea cu luminile stinse, deoarece nu poate fi observat în trafic de către ceilalți șoferi. Mai mult, inspectorii de patrulare au observat că în locul luminii din față a motocicletei, șoferul avea doar un bec anticeață instalat artizanal.

Conducătorul de 40 de ani a fost sancționat cu 450 de lei și 3 puncte de penalizare pentru deplasarea în trafic a mijlocului de transport cu defecte în sistemul de iluminare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata