(video) A fost prezentat planul Nissan Ambition 2030 şi patru concepte cu această ocazie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan anunţă că are gata un nou plan, gata de implementare, numit Nissan Ambition 2030. Scopul său principal este creșterea ponderii modelelor electrificate în vânzări până la 50% până în 2030. Acest lucru se referă şi gama de produse a mărcii Infiniti. 

Totodată, niponii spun că în următorii cinci ani vor investi circa 18 miliarde de dolari în dezvoltarea gamei de maşini pur electrice.

Realizări cheie planificate:

  • Europa ar trebui să devină un bastion al electromobilizării pentru Nissan: până în 2026 compania se așteaptă să-şi crească ponderea locală a maşinilor electrificate până la 75% din vânzările totale.
  • În alte regiuni ponderea lor va fi de: 55% în Japonia şi 40% în China (până în 2026). Pentru SUA se planifică o pondere de până la 40%, formată exclusiv din maşini electrice (până în 2030).
  • Până în 2026, producția globală de baterii ar trebui să ajungă la 52 GWh, iar în 2030 această cifră va fi deja de 130 GWh.
  • În 2028 compania vrea să introducă şi să folosească baterii solid state, care vor reduce prețul unitar până la 75 de dolari per kWh, cu perspectiva unei reduceri suplimentare până la 65 de dolari. Tot atunci vehiculele electrice ar trebui să aibă costuri egale cu mașinile pe benzină. Producția în fază de teste a noilor baterii ar trebui să înceapă în 2024 la fabrica nouă şi dedicată din Yokohama.
  • Nissan planifică să mai investească alte 176 de milioane de dolari în infrastructura de încărcare până în 2026, iar profitul operațional pe termen lung al companiei ar trebui să depășească 5% (față de 1.5% cât este în anul fiscal curent).
  • Ca parte a implementării strategiei Nissan Ambition 2030 vor fi prezentate 15 noi modele electrice și opt hibride! Ce fel de mașini vor fi acestea? O idee ne putem face prin patru concepte dezvăluite împreună cu strategia, dintre care doar unul a fost realizat fizic deocamdată.
    • Nissan Chill-Out Concept s-ar putea transforma într-un frate mai mic al lui Nissan Ariya, care va fi construit pe aceeași platformă CMF-EV cu o nouă unitate de propulsie electrică, numită e-4ORCE. Nissan Chill-Out are un interior spațios și confortabil, precum și un sistem de pilotare automată. Volumul planificat de producție al viitorului crossover este de 100.000 de mașini pe an, deşi nu există o dată a lansării.
    • Celelalte trei concepte – Nissan Hang-Out (modelul off-road), Nissan Surf-Out (modelul pickup) şi Nissan Max-Out (modelul roadster) – sunt menite să arate direcția generală de dezvoltare a companiei. Toate au motoare e-4orce și baterii compacte de tip solid state. Nissan Max-Out este un roadster compact cu un centru de greutate scăzut și șasiu șofer.
  • Nissan se așteaptă ca 2.5 milioane de vehicule să fie echipate cu sistemul proprietar ProPilot până în 2026. Și din 2030, toate modelele noi vor avea cel puţin un LiDAR la bord.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/