(video) Un șofer beat a fost găsit transportându-şi familia, iar un motociclist de 25 de ani avea 1.21 mg/l de alcool în aerul expirat

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În fiecare zi, ofițerii de patrulare depistează și înlătură de la volanul unităților de transport zeci de șoferi care reprezintă un pericol pentru toți participanții în trafic. Pentru a combate acest fenomen, polițiștii depun tot efortul, fiind implicați în acțiuni de prevenire a accidentelor prin identificarea șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere.

Două cazuri în care consecințele puteau fi fatale au fost prevenite de curând.

Primul caz a avut loc în aproprierea satului Rassvet din raionul Călăraşi. Șoferul de 41 de ani se afla în stare de ebrietate și avea ca pasageri soția și copilul lor minor. Rezultatul testului alcoolscopic a arătat o concentrație de 0.22 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Inspectorii au înlăturat bărbatul de la volanul mașinii și l-au documentat pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege. Riscă o amendă de până la 25.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de până la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de până la un an.

Un alt caz a avut loc pe traseul Chișinău – Bălți în apropierea satului Bravicea. Inspectorii de patrulare au somat conducătorul unei motociclete să oprească. Aceasta era condusă de către un tânăr de 25 de ani domiciliat în localitatea Bahu din raionul Călărași. Aparatul de test a arătat o concentrație de 1.21 mg/l vapori de alcool în aerul expirat!

Legislația prevede pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe, o sancțiune cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Pe parcursul 2021, din cauza șoferilor care se aflau în stare de ebrietate la volan au fost comise 125 de accidente rutiere, soldate cu 19 persoane decedate și 131 traumatizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata