(video) Un şofer cu maşină din România, la un pas de a face un accident grav pe podul de la Telecentru

Către ora 18:00, în seara zilei de marţi, 21 iulie, practic pe podul din cartierul Telecentru, de la intersecţia şoselei Hînceşti cu strada Mioriţa, s-ar fi putut întâmpla un accident rutier grav în cazul în care circumstanţele ar fi fost uşor diferite. Totul din cauza unui şofer iresponsabil care conducea un Mercedes-Benz înmatriculat în Ilfov, România.

Virând la stânga pe strada Mioriţa, conducătorul auto în cauză a evitat să oprească la culoarea roşie a semaforului şi a forţat în schimb acceleratorul pentru a putea încălca regulile de circulaţie.

De cealaltă parte, dacă era responsabil, câteva clipe de stat la semafor nu i-ar fi pus în situaţii incomode şi de risc pe mai mulţi participanţi la trafic.

Acum, dacă este să analizăm imaginile atent, ce răspunsuri s-ar putea da la întrebările:

  • Ce s-ar fi putut întâmpla dacă microbuzul alb începea să se mişte cu câteva fracţiuni de secundă mai devreme?
  • Ce s-ar fi putut întâmpla dacă paralel cu microbuzul începea deplasarea cu viteză mai mare un şofer care intenționa să meargă înainte şi conducătorului Mercedes-ului puţin probabil să fi sesizat asta?
  • Ce s-ar fi putut întâmpla dacă pietonii pe lângă care a trecut Mercedes-ul în grabă începeau traversarea străzii cu doar câteva clipe mai devreme, fără să vadă pericolul care vine din cauza microbuzului care le-ar fi blocat câmpul vizual?
  • Ce s-ar fi putut întâmpla dacă pietonii ar fi înaintat mai grăbit şi s-ar fi apropiat de mijlocul străzii? Cum ar fi ocolit obstacolul şoferul în cauză, existând o mare probabilitate, cel puţin în teorie, că urma să intre pe contrasens şi frontal în vreun alt automobil?

S-ar putea genera mai multe scenarii sau situaţii de accident din acest exemplu, însă lecţia pentru alţi şoferi ar trebui să fie una şi bună: nu merită statul la spital, închisoare ori sub pământ pentru încălcarea unor reguli elementare cum ar fi oprirea la semnalul de interzicere al semaforului! Nu merită!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

https://autoblog.md/video-un-sofer-filmat-cu-trece-cu-viteza-la-rosu-la-aceeasi-intersectie-unde-a-avut-loc-accidentul-fatal-de-la-buiucani/

https://autoblog.md/video-accident-dur-in-sua-un-nissan-gt-r-a-rupt-in-doua-o-tesla-dupa-ce-soferul-masinii-sport-zburase-la-rosu/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/