(video) Un tânăr a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe bicicletă strada Alba Iulia pe trecerea de pietoni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată că s-a întâmplat din nou! Încă o consecință a nerespectării Regulilor de Circulație Rutieră. Un bărbat de 33 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce traversa cu bicicleta strada Alba Iulia pe trecerea dedicată pietonilor! Însă vinovat e mai mult conducătorul auto care nu a cedat anterior trecerea unui alt pieton. Dacă ar fi făcut-o, întâlnirea cu biciclistul nu ar fi avut loc.

Conform informațiilor oficiale, care ne-au fost oferite de ofițerul de presă al Poliției Capitalei Svetlana Scripnic, accidentul a fost înregistrat aseară la ora 18:25, la intersecția străzilor Alba Iulia și Sucevița. Automobilul de marcă Mercedes era condus de un șofer de 19 ani. Victima a fost preluată la spital pentru îngrijiri medicale într-o stare de inconștiență.

Ținem să amintim încă o dată! În Republica Moldova nu este recomandat (nu se interzice expres), dar nici nu se permite de facto traversarea străzilor pe trecerea dedicată pietonilor pe bicicletă, mai ales pe străzi late cum este Alba Iulia.

După cum am scris, trecerea e DEDICATĂ pietonilor, iar pietonul, conform RCR, se consideră și persoana care duce o bicicletă alături, nu care merge pe ea! Dacă merge pe bicicletă se consideră deja conducător și participant la trafic, iar dacă se deplasează și pe trecerea dedicată pietonilor asta nu îl face automat pieton.

Iată cum trebuie să arate o trecere pentru bicicliști ca atare, aceasta făcând parte dintr-o pistă dedicată lor. Trebuie să fie bine marcată în paralel cu o trecere pietonală. Dacă găsiți așa ceva prin Chișinău, atunci e regulamentar să treceți strada pe secțiune fără a coborî de pe bicicletă, deși în țări europene, chiar dacă există această trecere dedicată bicicliștilor, oamenii gândesc altfel și oricum coboară de pe ele.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/