(video) Iată cum nu trebuie să mergi cu bicicleta prin Chișinău! Ignorarea regulilor poate fi dureroasă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Amintim că, conform Legii privind Siguranţa Traficului Rutier, bicicliştii au dreptul să utilizeze drumurile publice conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere (respectiv sunt participanți la trafic) şi sunt obligaţi să cunoască şi să respecte prevederile acestuia.

Iar RCR spune că biciliștilor le este interzisă deplasarea pe trotuare – element al drumului care este destinat exclusiv circulației pietonilor, dar pietoni se pot considera şi persoanele care duc bicicleta alături.

Astfel, în caz de accident pe trecere de pietoni, biciclistul aflat pe bicicletă deja nu este pieton, dar conducător de mijloc de transport.

În această situaţie tânărul, neechipat cu vestă de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizantă, trebuia să coboare de pe bicicletă şi să se asigure înainte de continuarea deplasării în intersecţia străzilor Sciusev-Alecsandri. Însă nu a ţinut cont nici de culoarea semaforului dedicat pietonilor.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/