(video) Unul dintre cele mai faimoase hot rod-uri din SUA a fost vândut pentru 2.15 milioane de dolari în schimb

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La licitaţia Kissimmee 2022, organizată de compania Mecum în Florida (6-16 ianuarie), a fost stabilit un record! Pentru prima dată, în cadrul unui singur eveniment de acest gen, au fost vândute maşini de colecţie în valoare totală de peste 200 de milioane de dolari! 217 milioane mai exact!

Au fost expuse în total spre atenţia participanților 3.500 de automobile, iar rata celor care şi-au găsit noi proprietari a fost de 90% – 2.954 vehicule au ajuns în alte mâini. Sâmbătă, 15 ianuarie, a marcat cel mai mare câştig într-o singură zi din istoria companiei, cu vânzări de 72 de milioane de dolari și nouă vehicule (dintr-un total de 13) care au atins prețuri de șapte cifre!

Printre cele mai scumpe loturi s-au numărat prototipul primului Shelby GT350R, al 100-lea McLaren Speedtail din colecţia lui Michael Fux, un Pagani Huayra cu un corp din fibră de carbon expusă la vedere, un Mercedes-Benz 300 SL Coupe şi unul Roadster, un Porsche 911 Turbo care şi-a făcut apariţia în Bad Boys din 1995, etc.

Iată cele 13 automobile menţionate:

Revenind la modelul protagonist al acestui articol, care s-a numărat printre cele 13 cele mai scumpe maşini vândute la licitaţia recentă, aflaţi că este unul dintre cele mai faimoase hot rod-uri din SUA. Această mașină este considerată una dintre icoanele culturii americane hot rod și este înscrisă chiar şi în Registrul Național al Vehiculelor Istorice!

Este vorba despre Hirohata Mercury, un coupe unic făcut de celebrul customizer George Barris şi fratele său Sam. La bază are un Mercury Club din 1951. De modelul de producție se deosebește printr-un acoperiș coborât, părți alternative ale caroseriei, o gardă la sol redusă radical și un interior reproiectat.

Grila originală de radiator a fost asamblată din trei grile de la maşini Ford realizate în 1952. Motorul standard a fost înlocuit cu un flagship din acele timpuri – un V8 de 5.4 litri şi cu trei carburatoare de la Cadillac.

Frații George și Sam Barris au construit această maşină unică pentru un client pe nume Bob Hirohata din Los Angeles – numele său de familie a devenit numele mașinii. La mijlocul anilor 1950 acest autovehicul a participat la multe expoziții, a apărut în filme și a devenit eroul mai multor publicații din presa auto, dar 10 ani mai târziu, după ce a schimbat mai mulți proprietari, a dispărut din vedere.

Pasionații de rodding au reușit să găsească coupeul iconic abia în 1988, iar cu participarea mai multor experţi care au lucrat în procesul de construcție originală, Hirohata Merc a fost complet restaurat la starea inițială. A durat toată munca 10 ani!

După restaurare, coupeul a devenit câștigătorul mai multor expoziții tematice din diverse muzee auto, iar în 2017 a fost înscris în Registrul Național al Mașinilor Istorice din SUA.

Pentru pasionaţii de afla mai multe detalii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/