(video/update) Ghici ce maşină a fost folosită pentru a filma cum un Bugatti Chiron prinde 400 de km/h

(update 02.04.2020) După aproape trei ani de la performanţa înregistrată de modelul Chiron, unul dintre producătorii filmului cu recordul înregistrat atunci arată mai multe imagini din culisele pregătirii proiectului. Ni se confirmă faptul, care era cunoscut de fapt şi anterior, că aşa-zisul “camera car” era un alt exemplar Bugatti Chiron.

A doua maşină, care la fel poate atinge viteze mari, a avut ataşată în partea posterioară o construcţie de susţinere a unei camere care a făcut toată treaba. Aceasta a înregistrat atât cum se mişcă “protagonistul”, cât şi sunetul real de eşapament care este produs în timpul unui astfel de exerciţiu.

Aflaţi că în proces s-au schimbat mai multe seturi de anvelope, de fapt după fiecare rulare la mare viteză, pentru ca aderenţa să fie perfectă şi să poată fi atinsă viteza aproape maximă. În plus, imaginile dezvăluie că a fost nevoie de mai multe încercări pentru ca maşinile să pornească sincron pentru ca cea din urmă să ţină pasul şi să fie filmată într-un mod spectaculos.


(24.09.2017) Ghici ce maşină a fost folosită pentru a filma cum un Bugatti Chiron prinde 400 de km/h

Nu v-aţi dat seama încă cum a reuşit Bugatti să realizeze înregistrarea video a noului record de accelerare de la 0 la 400 km/h şi ulterior oprirea completă a noului Chiron? Răspunsul este destul de simplu – a fost folosit un al doilea exemplar al hipercarului.

Portalul Motor1 a intrat în posesia unei secvenţe video care ar demonstra acest lucru, dar din păcate în timp a fost ştearsă.

Compania franceză a folosit pe un Chiron de culoare albă un sistem special de fixare a unei camere video, capabil să reziste la curenţii puternici de aer care se formează la viteze care depăşesc 350 de km/h.

Totuși, în imaginile video a doua maşină ne este arătată fără acesta.

https://youtu.be/sMPky0qbh2U

Pentru a accelera de la 0 la 400 de km/h și ulterior pentru a opri, Chiron are nevoie de 41.96 secunde și o pistă dreaptă de 3.1 km lungime. Pentru a dezvolta o viteză de 400 de km/h Chiron a avut nevoie de 32.6 secunde, iar pentru a se opri complet – 9.3 secunde.

Vezi şi: (foto/video) Primul Bugatti Chiron din America de Nord a fost livrat prin DHL

Bugatti Chiron este echipat cu un motor W16 de 8.0 litri care produce 1.500 CP. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h o face în 2.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 420 de km/h.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-nou-record-0-400-0-km-h-si-vine-iar-de-la-koenigsegg/

https://autoblog.md/video-recordul-0-400-0-kmh-al-lui-bugatti-chiron-fost-batut-cu-un-koenigsegg-agera-rs/

https://autoblog.md/video-bugatti-arata-cum-a-facut-chiron-0-400-0-kmh-si-ne-spune-ca-poate-atinge-450-de-kmh/

Putea atinge şi 515 km/h! De ce recordul de viteză a Bugatti nu poate fi înregistrat în Cartea Recordurilor

Cmentariile sunt închise