(video/update) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Genesis GV80 se prezintă spre admirația publicului

(update 08.02.2020) Primul SUV Genesis s-a prezentat în premieră publică acum câteva ore la Salonul Auto de la Chicago. Un preţ de start al maşinii premium nu a fost anunţat deocamdată. Ataşăm o galerie de imagini actualizată pentru ca să puteţi admira SUV-ul şi un comunicat cu mai multe detalii.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/Genesis-GV80-North-American-Reveal-Release.pdf”]

(29.01.2020) Noul Genesis GV80 s-a prezentat peste ocean cu două motoare turbo pe benzină la alegere

Primul SUV Genesis și-a făcut debutul recent cu cel mai relevant turbo diesel pentru piața locală din Coreea de Sud. Acesta este un nou motor de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie, care oferă 278 CP și 588 Nm de cuplu. Ulterior, un astfel de motor va apărea şi pe alte modele făcute de concernul Hyundai, însă sub capota lui GV80 vor sta şi alte agregate, în dependenţă de piaţă.

Noul Genesis GV80 în specificaţie americană a fost prezentat acum câteva ore peste ocean. Americanii nu vor avea acces la motorul turbo diesel, însă în schimb vor putea opta pentru unul dintre cele două benzinare turbo!

Propulsorul de bază va fi un benzinar turbo cu patru cilindri, dar cu un volum de tocmai 2.5 litri, ce produce 305 CP. Acelaşi se va găsi pe modelele KIA K5 și Hyundai Sonata N Line, dar într-o versiune pentru instalare longitudinală sub capotă. Iar modelul de top va avea un V6 biturbo de 3.5 litri, care generează 375 CP. Dacă va exista şi vreun V8 deocamdată nu se cunoaşte.

Ambele unități aparțin familiei Smartstream și au un sistem combinat de injecţie cu carburant – în galeria de admisie și direct în cilindri. Indiferent de motor, Genesis GV80 este echipat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte, în timp ce tracţiunea vine standard pe puntea din spate (opţional integrală).

În rest, modelul în specificaţie americană îl imită pe cel în specificaţie coreeană. Cumpărătorii vor putea să comande la fel un al treilea rând de scaune, încălzire și ventilație pentru cel de-al doilea rând de scaune, un sistem activ de izolare fonică, cruise control adaptiv şi multe altele. Pe piața din SUA noul Genesis GV80 va apărea în această vară.

Iată şi prima reclamă cu maşina, pregătită special pentru a fi arătată în timpul Super Bowl – finalei Campionatului de fotbal american NFL din această duminică. De-a lungul anilor a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii și este ca o sărbătoare națională.

https://www.youtube.com/watch?v=WTcXkxbukuk

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=SPnWHhYDzbg

GALERIE FOTO
(sursă imagini salon: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise