(video) Urmărire prin raionul Nisporeni. Un vechi VW Golf a putut fi oprit abia după 10 km

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un automobil a fost furat din fața porții casei unui locuitor din oraşul Nisporeni. În noaptea zilei de 2 octombrie, la ora 1:00, în Serviciul de gardă al IP Nisporeni a parvenit un apel de la un bărbat în vârstă de 65 de ani, care a raportat că a dispărut un VW Golf din faţa porţii.

Cum a fost posibil? Acesta şi-a lăsat maşina în stradă în jurul orei 14:00, cu cheia în contact, iar în jurul orei 00:50 a observat că automobilul nu mai era acolo.

Pentru a recupera automobilul și a identifica persoanele responsabile pentru furt, poliția a efectuat acțiuni de patrulare și investigații specifice în diferite locații din orașul Nisporeni și zonele înconjurătoare. Ca urmare a acestor eforturi, un echipaj de reacționare operativă l-a observat pe traseul R25, îndreptându-se spre traseul G89, în direcția orașului Nisporeni către satul Boldurești.

Cu toate că s-a făcut uz de girofar şi sirenă, conducătorul automobilului a refuzat să oprească și a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 kilometri. În cele din urmă, mașina a fost găsită abandonată într-o pădure din apropierea satului Boldurești, iar în apropiere s-au găsit trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți originari din comuna Vărzărești din raionul Nisporeni. Aceștia au declarat că unul dintre ei a condus mașina, iar alți trei indivizi s-au deplasat pe jos în direcții necunoscute.

În urma acestui incident a fost inițiat un proces penal. Persoana suspectată este cercetată în stare de libertate, iar în cazul în care va fi găsită vinovată risca o amendă în cuantum de la 42.500 la 67.500 lei sau o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Cmentariile sunt închise