(video) Utilizatori ai serpentinelor din Moldova! Încetați să mai credeți că aveţi maşini sport şi respectaţi RCR!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În adresa tuturor celor care se deplasează pe drumuri cu serpentine sau curbe periculoase din Republica Moldova, majoritatea dintre care manipulează maşini care sunt departe de a fi sportive. Încetați să mai credeți că aveţi unele cu un caracter sport (cu frâne performante sau direcţie ascuţită ce permite abordarea curbelor cu viteză) şi respectaţi RCR!

Imaginile ataşate în acest articol demonstrează că mai sunt oameni care au aşteptări depăşite de la automobilele ce le conduc. Astfel de şoferi ar crede că au un sistem de direcţie şi unul de stabilitate care nu-i va dezamăgi, în orice stare nu ar fi carosabilul, însă ulterior se conving că nu este chiar aşa, fiind implicaţi în accidente grave sau generând situaţii periculoase de accident.

Amintim că, potrivit RCR, persoana care conduce un vehicul trebuie să posede cunoştinţe şi să execute cerinţele prezentului Regulament, precum şi să posede abilitatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum.

Iar în afara localităților, conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce. Respectarea regulii poate duce la diminuarea riscurilor producerii unui accident frontal pe drumurile cu cel puţin două benzi per sens, de exemplu.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise