(video) Verstappen a câştigat a şasea oară în primele nouă etape. Hamilton a urcat pe podium în Canada

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat în premieră Marele Premiu al Canadei, duminică la Montreal, consolidându-şi poziţia de lider al Campionatului Mondial de Formula 1. Verstappen a obţinut astfel a şasea sa victorie în primele nouă etape ale sezonului actual, după ce a pornit din pole position în cursa desfăşurată pe Circuitul Gilles Villeneuve.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

“Mad Max” a fost cronometrat pe 305,270 km (70 de tururi de pistă) în 1h 36 min 31 sec 757/1000, reuşind să-l devanseze cu 0,993 sec pe spaniolul Carlos Sainz Jr, ocupantul locului secund, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat septuplul campion mondial britanic Lewis Hamilton, la 7 secunde distanţă.

În urma acestui succes, al 26-lea din cariera sa, Verstappen s-a distanţat la 46 de puncte în clasamentul general de mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull, care a abandonat din cauza unei probleme la cutia de viteze, şi la 49 de puncte de monegascul Charles Leclerc, clasat pe poziţia a cincea în cursa de duminică, după ce a pornit de pe a 19-a, fiind astfel ales pilotul zilei.

Leclerc, unul dintre candidaţii la titlul mondial, a fost nevoit să plece de pe ultima linie a grilei de start, din cauza unei penalități pentru schimbarea motorului peste limita autorizată pe parcursul unui sezon (3 ori).

Următoarea etapă a Mondialului de Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii, se va disputa pe 3 iulie la Silverstone.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/