(video) Vijelia din seara zilei de ieri a adus neplăceri pentru unii şoferi din capitală

Codul Galben de instabilitate atmosferică a expirat, însă urmările vremii rele au rămas. Vijelia din seara zilei de ieri a adus neplăceri pentru unii şoferi din capitală. În timp ce unele străzi s-au inundat din nou, mai mulţi copaci şi crengi au căzut la pământ, inclusiv peste câteva automobile.

În contextul celor spuse, pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, luaţi în considerare cel puţin prognozele meteo şi recomandările autorităților de a nu parca temporar sub copaci!

https://www.facebook.com/imiplace.md/videos/511875760041141
Sectorul Rîşcani
https://www.facebook.com/alexei.super/videos/383553863112370
Intersecție Dimo-Russo

Iar în afara capitalei, conform salvatorilor, mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma precipitațiilor abundente însoțite de grindină și vânt puternic, în raioanele Criuleni, Dubăsari, Fălești, și Soroca. Astfel, în orașul Criuleni, în urma ploilor torențiale însoțite de vânt puternic, de pe acoperișul Centrului de sănătate, au fost smulse și deteriorate circa 30 foi de ardezie.

Rafalele de vânt puternic au smuls mai multe foi de ardezie de pe acoperișurile a trei case de locuit în localitatea Doroțcaia, raionul Dubăsari, iar ploaia a afectat 120 ha de porumb. Mai mult, în localitatea Pârâta condițiile meteorologice nefavorabile au afectat circa 83 ha livezi și 139 ha culturi agricole, inclusiv 5 ha de grâu, 125 ha de porumb și 6 ha de legume. Iar în raionul Soroca, satul Vîsoca, în urma ploii torențiale cu grindină, au fost afectate circa 14 ha de livezi.

Totodată, în localitatea Boșcana din raionul Criuleni, în urma ploilor torențiale cu grindină au fost deteriorate circa 0.5 km de drum local și afectate circa 250 ha porumb, iar în localitatea Hrușova au fost afectate circa 207 ha de porumb și 271 ha de floarea soarelui.

Conform datelor înregistrate de IGSU, circa 20 ha de culturi agricole au fost afectate în urma ploiilor în raionul Fălești, satul Pruteni, iar în satul Musteața precipitațiile puternice au distrus 30 ha de floarea soarelui.

Pagubele materiale urmează a fi estimate ulterior.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/