(video) Viral: Dovada că o parte a Turciei s-a mişcat cu 3-5 metri spre Grecia în urma cutremurelor devastatoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imagini virale în spaţiul online, care demonstrează că o parte a Turciei s-a apropiat/mişcat cu 3-5 metri spre Grecia, în Marea Egee, în urma cutremurelor devastatoare din 6 februarie. Placa tectonică Anatoliană s-a deplasat spre vest şi împreună cu aceasta toate obiectele de infrastructură terestră. Priviţi de exemplu în ce stare a ajuns o cale ferată, dar şi un drum.

Iar coasta İskenderun, un oraș și un district din provincia Hatay, de pe țărmul Mediteranei, a fost inundată din cauza modificării nivelului apei în mare!

Conform seismologilor, pe 6 februarie a avut loc o mişcare transversală. Ceea ce numim placa tectonică Arabă s-a deplasat cu aproximativ trei metri de-a lungul direcției nord-est-sud-vest în raport cu Placa Anatoliană. Vorbim despre o structură în zona de graniță dintre cele două plăci.

Cu alte cuvinte, este ca și cum Turcia s-ar fi mutat la sud-vest și Arabia la nord-est. Sud-estul Turciei se află pe Placa Arabă, la fel ca Siria, în timp ce restul Turciei, cu excepția părții de nord, se află pe Placa Anatoliană.

Conform ultimelor date oficiale dezvăluite de preşedintele Erdogan, catastrofa a luat deja viața a peste 16.500 de persoane, alte cel puțin 66.000 fiind rănite. În total 6.444 de clădiri/construcții au fost distruse.

Cmentariile sunt închise