(video) Volvo Cars a găsit o metodă de luptă cu şoferii care urcă în stare de ebrietate la volan

Volvo Cars face un nou pas către ambiția de a opri decesele care au loc în trafic din cauza problemelor de conducere în stare de ebrietate sau distragere a atenţiei de la drum. Pe lângă excesele de viteză pe care intenţionează să le combată prin limitarea vitezei maxime a maşinilor sale, cele două situaţii în care se află sau se confruntă foarte mulţi şoferi în ziua de astăzi, inclusiv din ţara noastră, sunt alte două motive de îngrijorare pentru siguranța în trafic.

Împreună, aceste trei aspecte reprezintă principalele neajunsuri la care producătorul de automobile va lucra pentru a fi în concordanță cu viziunea sa, spre a asigura un viitor cu zero decese rutiere și care necesită concentrarea asupra comportamentului uman, în activitatea companiei în ce privește siguranța.

Statisticile oferite de NHTSA (Agenţia guvernamentală – Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier) arată că în SUA, în aproape 30% din decesele rutiere din 2017 au fost implicați șoferi în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică.

Volvo Cars consideră că intoxicarea și neatenția ar putea fi abordate prin instalarea de camere video în mașini și a altor senzori pentru a monitoriza conducătorul auto, care să permită mașinii să intervină singură dacă un astfel de conducător nu ar răspunde semnalelor de atenționare și ar risca să fie implicat într-un accident care să producă rănirea gravă sau decesul său sau a altor oameni.

Această intervenție ar însemna o limitare a vitezei mașinii, trimiterea de alerte către serviciul de asistență Volvo On Call și în ultimă instanță încetinirea în mod activ a mașinii și parcarea automată a acesteia în siguranță!

“Când vine vorba de siguranță, scopul nostru este să evităm toate accidentele per ansamblu, în loc să limităm impactul când un accident devine iminent și de neevitat. În cazul acesta camerele vor monitoriza comportamente care ar putea duce la accidentări grave sau mortale”, a explicat Henrik Green, vicepreședinte senior al departamentului Cercetare şi Dezvoltare al Volvo Cars.

Vezi şi: După o Cheie Roşie, Volvo Cars lansează o Cheie Portocalie. Care îi este menirea

Exemple ale acestui tip de comportament includ lipsa totală a manevrării volanului pentru perioade lungi de timp, șoferi care sunt detectați că au ochii închiși sau privesc în afara drumului pentru perioade lungi de timp, precum și un slalom extrem între benzile de rulare ale unui drum sau timpi de reacție excesiv de lenți.

Un sistem de monitorizare a șoferului ca şi cel descris mai sus este un element important care permite mașinii să ia decizii în mod activ pentru evitarea accidentelor care ar putea cauza răniri grave sau moartea.

“Există multe accidente care se petrec din cauza șoferilor în stare de ebrietate. Unii oameni cred că pot conduce după ce au băut un pahar, iar acest lucru nu le va afecta capabilitățile. Vrem să ne asigurăm că oamenii nu sunt puși în pericol ca rezultat al acestor decizii luate de ei”, a spus Trent Victor, expert în comportamentul şoferilor la Volvo Cars.

Vezi şi: Ştiai asta? Şofatul într-o stare de oboseală e la fel de periculos ca cel făcut în stare de ebrietate

Introducerea camerelor în toate modelele Volvo va avea loc odată cu noua generație a platformei de vehicule scalabile SPA2, la începutul anului 2020. Detalii despre numărul exact de camere și poziționarea lor în interiorul mașinii vor fi dezvăluite într-o etapă ulterioară.

Vezi şi: (video) Funcţionează! Primul şofer prins beat care a rămas imediat fără permis de conducere

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/