(video) ZEEKR – prima marcă auto ce va folosi noi baterii CATL, unele care promit peste 1000 km autonomie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

CATL, gigantul chinez producător de baterii pentru maşini electrice și ZEEKR, tânăra marcă auto de sub aripa holdingului Geely, au anunțat împreună că ZEEKR va fi primul producător auto ce va utiliza baterii Qilin de ultimă generaţie, produse în serie.

Noul MPV premium ZEEKR 009 (urmează a fi prezentat) va fi prima mașină din fabrică cu Qilin în interior, iar ZEEKR 001 va fi primul model din lume echipat cu baterii Qilin cu o autonomie de 1.000 km.

Cele două companii au semnat un parteneriat strategic pe o durată de cinci ani și, pe baza unei cooperări profunde, au convenit să consolideze interacțiunea dintre cerere și ofertă, astfel încât să promoveze progresul tehnologic al noii industriei energetice.

Bateriile Qilin se bazează pe tehnologia CTP de a treia generație a CATL. Cu o eficiență record de utilizare a volumului de 72% și o densitate de energie de până la 255 Wh/kg, atinge cel mai înalt nivel de integrare a sistemului la nivel mondial de până acum, fiind capabile să livreze o autonomie de peste 1.000 de kilometri. 

Mai mult, prin adoptarea tehnologiei inovatoare de răcire a celulelor cu suprafață mare, Qilin acceptă o pornire la cald în 5 minute și încărcare rapidă în 10 minute. Cu același sistem chimic și aceeași dimensiune a pachetului, poate furniza cu 13% mai multă putere decât bateria de format 4680, realizând o îmbunătățire totală a autonomiei, încărcare rapidă, siguranță, durată de viață, eficiență și performanță la temperaturi scăzute.

Ținând cont de cererea pieței și de experiența utilizatorului, bateriile Qilin vor putea să-și pună pe deplin în joc eficiența energetică cu sprijinul platformei Sustainable Experience Architecture a ZEEKR. Maşinile cu Qilin la bord promit să elibereze clienții de anxietatea cu privire la autonomie, încărcarea și siguranța bateriilor electrice, permițându-le să se bucure de o experiență confortabilă de condus.

Noul ZEEKR 009 cu Qilin în interior va fi livrat clienților din primul trimestru al lui 2023, iar ZEEKR 001 cu noul set de baterii va fi disponibil din al doilea trimestru al lui 2023.

Un acord similar şi pentru o perioadă similară a fost semnat în paralel şi cu SERES. Bateriile Qilin vor alimenta noile modele AITO.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/