Videoclipul zilei: Cum arată o “parcare” în valoare de peste 35 de miliarde de dolari

De obicei, vechile lucruri inutile sunt aruncate, dar ce să faci dacă este pur și simplu imposibil să le arunci?

În Statele Unite ale Americii, în Arizona, lângă oraşul Tucson, se află baza militară Davis-Monthan. Aceasta este considerată cel mai mare depozit (nu groapă de gunoi) de aeronave din lume şi se poate vedea şi din spaţiu (încearcă prin Google Earth).

Aici, sub soarele arzător, pe un teritoriu de circa 11 km² sunt depozitate peste 4.400 de aeronave de diferite dimensiuni, inclusiv militare, majoritatea încă funcţionale. Mai mult, în zonă se găsesc şi 40 de nave cosmice!

Baza militară a fost fondată în anul 1925 şi poartă denumirea a doi piloţi eroi care au decedat în timpul primului Război Mondial. Locaţia nu a fost aleasă la întâmplare: aerul uscat păstrează corpul avioanelor într-o stare bună pe un timp îndelungat, iar pământul tare permite parcarea lor chiar şi pe suprafeţe neprelucrate.

Baza aeriană este cel mai mare depozit din lume de aeronave conservate. După cum poate știți, producția și exploatarea de avioane nu este ceva ieftin, însă chiar și după terminarea serviciului vechiul echipament de zbor poate fi util. În fiecare an, acolo se aduc până la 400 de aeronave scoase din funcțiune. Tot atâtea sunt distruse, dezasamblate pentru piese sau transferate pentru a fi utilizate în alte țări. Se ştie că valoarea totală a tehnicii care se găseşte acolo depăşeşte suma de 35 miliarde de dolari.

Teritoriul este unul închis, bine păzit şi imposibil de vizitat la propria dorinţă, însă alături există un muzeu de tehnică militară aeronautică, angajaţii căruia pot organiza şi excursii cu autobuzul pe poligonul menţionat, însă pe un timp limitat şi pe un traseu prestabilit.

Vezi şi: (video) Parcări cu avioane Boeing lângă parcări cu maşini. Cum se văd de la înălţime şi care e tariful

Vezi şi: (galerie foto) Ce se întâmplă cu automobilele pe care producătorii nu pot să le vândă

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/