Volvo Group şi Daimler Truck AG anunţă că îşi unesc forţele pentru a dezvolta camioane cu sisteme fuel cell

Împărtășind viziunea Green Deal privind transportul durabil și o Europă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, două societăți de top din industria vehiculelor comerciale, Daimler Truck AG și Volvo Group, au semnat un acord preliminar fără caracter obligatoriu pentru înființarea unei companii mixte de tip joint venture.

Scopul acesteia va fi de a dezvolta, produce și comercializa sisteme de celule de combustie (fuel cell) pentru aplicații în vehicule grele și alte cazuri de utilizare!

Daimler își va consolida toate activitățile actuale privind celulele de combustie în cadrul noii asociaţii. Grupul Volvo va achiziționa 50 % din companie pentru suma de aproximativ 600 de milioane de euro.

“Transportul și logistica mențin lumea în mișcare, iar nevoia de transport va continua să crească. Transportul cu adevărat neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 poate fi realizat prin intermediul trenurilor cu propulsie electrică, cu energie provenind fie din baterii, fie prin conversia hidrogenului de la bord în energie electrică. Pentru ca autocamioanele să facă față sarcinilor grele și distanțelor lungi, celulele de combustie reprezintă un răspuns important și o tehnologie în care Daimler a construit o experienţă semnificativă prin intermediul unității sale de celule de combustie Mercedes-Benz în ultimele două decenii. Această inițiativă comună cu Volvo Group este o piatră de hotar în aducerea camioanelor și autobuzelor alimentate cu celule de combustie pe drumurile noastre”, spune Martin Daum, președinte al Consiliului de Administrație Daimler Truck AG și membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG.

“Electrificarea transportului rutier este un element-cheie în realizarea așa-numitei “Green Deal”, o Europă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și, în cele din urmă, o lume neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Utilizarea hidrogenului ca purtător de energie electrică verde pentru alimentarea camioanelor electrice în operațiunile pe distanțe lungi este o parte importantă a puzzle-ului și o completare a vehiculelor electrice cu baterii și a combustibililor regenerabili. Combinarea experienței Volvo Group și Daimler în acest domeniu pentru a accelera rata de dezvoltare este bună atât pentru clienții noștri, cât și pentru societate în ansamblu. Prin formarea acestei asociaţii, arătăm în mod clar că noi credem în celulele de combustie pe bază de hidrogen pentru vehiculele comerciale. Dar pentru ca această viziune să devină realitate, alte companii și instituții trebuie, de asemenea, să sprijine și să contribuie la această dezvoltare, nu în ultimul rând pentru a stabili infrastructura de combustibil necesară”, a adăugat Martin Lundstedt, Președintele și CEO-ul Grupului Volvo.

Teste de dezvoltare pe unitatea de propulsie a SUV-ului Mercedes-Benz GLC F-CELL în Kirchheim-Nabern; încercările de pornire în condiții de înghețare cu înclinare în unghiuri diferite.

Volvo Group și Daimler Truck AG vor fi parteneri 50/50 în noul joint venture, care va funcționa ca o entitate independentă și autonomă, dar Daimler Truck AG și Volvo Group continuând să fie concurenți în toate celelalte domenii de activitate. Unirea forțelor va reduce costurile de dezvoltare pentru ambele companii și va accelera introducerea pe piață a sistemelor de pile de combustie în produsele utilizate pentru transportul de mare tonaj și cererile solicitante pe distanțe lungi. În contextul recesiunii economice curente, cooperarea a devenit și mai necesară pentru a îndeplini obiectivele acordului ecologic într-un interval de timp posibil.

Obiectivul comun este ca ambele companii să ofere vehicule grele cu pile de combustie pentru solicitarea de aplicații pe distanțe lungi în producția de serie în a doua jumătate a deceniului curent. În plus, alte cazuri de utilizare auto și non-automotive sunt, de asemenea, parte din domeniul de aplicare a noii companii!

Societatea mixtă îşi va desfăşura operaţiunile în Nabern/Germania (în prezent sediul Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH), cu instalații de producție în Germania și Canada. Acordul preliminar semnat nu este obligatoriu. Un acord final este așteptat până în trimestrul III și se va încheia înainte de sfârșitul anului 2020. Toate tranzacțiile potențiale fac obiectul examinării și aprobării de către autoritățile responsabile de concurență.

Câteva curiozităţi despre pilele de combustie și hidrogenul în calitate de combustibil. O celulă de combustie pe bază de hidrogen transformă energia chimică a combustibilului, în acest caz hidrogenul și oxigenul (din aer) în electricitate. Electricitatea alimentează motoarele electrice care propulsează un vehicul electric.

Există două modalități principale de a produce hidrogenul necesar. Așa-numitul hidrogen verde poate fi produs local la o stație de gaz, folosind electricitatea pentru a converti apa în hidrogen. Se preconizează că hidrogenul albastru va fi produs din gaze naturale, utilizând tehnologia de captare a carbonului pentru a crea un combustibil neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

A fost creată coaliţia Hydrogen Council. Iată ce va face în următorii cinci ani

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/